Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2011,
13.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

legionarji

Torek, 22. 11. 2011, 13.48

7 let, 12 mesecev

V Skandinaviji Slovenci bolj ali manj izgubljali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po reprezentančnem premoru slovenski legionarji ne poznajo premora. Tisti, ki nastopajo v Skandinaviji, so imeli za sabo slab teden, saj so s svojim klubom več ali manj izgubili vse obračune.

V preteklem tednu je bil na Švedskem odigran slovenski obračun, ki je pripadel Södertälju, vendar se noben od slovenskih igralcev ni vpisal v statistiko (Robert Sabolič in Blaž Gregorc na eni in David Rodman na drugi strani), medtem ko Žiga Jeglič ni igral. Södertälje je ob tem zabeležil še dva poraza in eno zmago, vendar je bila točkovna bera slaba, le Sabolič je na teh obračunih dosegel en gol (Jeglič ni igral na nobeni tekmi, saj je poškodovan). Slabše je šlo Oskarshamnu, ki je ob slovenskem obračunu izgubil še dve tekmi, Rodman je na vsaki prispeval eno podajo. Tudi Troji/Ljunby ni šlo nič bolje, v osmih dneh je zabeležila zmago in tri poraze. Žiga Pavlin je na dveh tekmah dosegel gol in podajo, Andrej Hebar pa na vseh štirih dva gola in eno podajo. Tudi na Finskem ni šlo prav nič od rok Lukki Mitje Robarja, ki je izgubila prav vse tri obračune, statistika Mariborčana pa je ostala prazna na vseh obračunih.

Na Češkem je Mountfield Aleša Kranjca izgubil in zmagal ter padel na tretje mesto na lestvici, a ima dve tekmi manj kot vodilni ekipi. Slovenski reprezentančni branilec tokrat v statistiko ni vpisal točke. Ligo nižje Roka Pajiča zaradi poškodbe še ni bilo v kadru Slovana, ki je še naprej prepričljivo na prvem mestu lestvice. V sosednji Slovaški je za Poprad debitiral Sabahudin Kovačevič, ki je s soigralci zabeležil dva poraza in zmago, v osebno statistiko pa je vpisal zadetek in podajo. V Nemčiji še naprej ne gre nič po načrtih Krefeldu Roka Tičarja, ki je zabeleži dva poraza, Wolfsurg je bi boljši z 10:1, 22-letni napadalec pa je v statistiko vpisal podajo.

V Franciji je pri zmagi Briancona Edo Terglav zabil gol in prispeval podajo, Maks Selan se ni vpisal v statistike. Angers Andreja Hočevarja je moral priznati premoč Villardu, Grenoble Mitje Šivica, ki je ostal brez točke, pa Dijonu. Luka Bašič je moral pri zmagi Amiensa enkrat na kazensko klop. V Italiji je Pontebba Jakova Milovanoviča dvakrat izgubila, Kranjčan je ostal brez točke. V EBEL je bil razpoložen Greg Kužnik, ki je zabil dva gola, njegov soigralec Tomaž Razingar je dosegel eno podajo. Člana Medveščaka Sašo Rajsar in Gal Koren sta ostala brez točke, med vratnicami pa še naprej blesti Robert Kristan.

Ne spreglejte