Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Soči olimpijske igre slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 9.38

8 let

V kakšni formi so Kopitarjevi izbranci? "Preverite" na lastne oči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejsko olimpijsko reprezentanco v zgodnjih torkovih urah čaka polet na OI, a še prej bodo ob dnevu slovenskega hokeja pozdravili svoje zveste navijače in skupaj s starejšimi kolegi obujali spomine.

Še preden fantje, ki so pred malce manj kot letom dni v Hamletovi deželi tekmecem prekrižali olimpijske načrte in si zagotovili neprecenljivo vstopnico za Soči, pobegnejo v rusko obmorsko letovišče, jim lahko svojo podporo izkažete ob dnevu slovenskega hokeja in olimpijcev. Izbrana vrsta Matjaža Kopitarja bo deset dni pred premierno tekmo Slovenije na olimpijskih igrah, na kateri bo led prebila proti gostiteljem, formo "preverila" na ekshibicijski tekmi proti reprezentanci Sarajevo 1984.

Mnogi se zagotovo še spomnite Mustafe Bešića, Murajce Pajića, Matjaža Seklja, Gorazda Hitija, Eda Hafnerja, Igorja Beribaka, Zvoneta Šuvaka in drugih, ki so pred 30 leti na olimpijskih igrah v Sarajevu zastopali barve Jugoslavije. In velik del ekipe bo prisoten tudi na hokejskem festivalu, ki se bo v dvorani Tivoli začel ob 18. uri. Pod taktirko selektorja Štefana Semeta bo Kopitarjevim varovancem malce za šalo, malce za res "mešalo štrene" lepo število nekdanjih jugoslovanskih reprezentantov. Tisti, ki jih pestijo poškodbe, pa bodo soborce iz Sarajeva spremljali ob ledeni ploskvi.

Predstavili se bodo tudi oklepniki z največ naslovi državnih prvakov v samostojni Sloveniji, ki bodo palice prekrižali s selekcijo najučinkovitejših igralcev lige INL in nekaterimi igralci HDD Olimpija. Obe tekmi bo spremljal zabavni program, ki bo ponudil številne aktivnosti, kot so merjenje hitrosti ploščka, tekmovanje v hitrostnem drsanju okoli igrišča, predstavitev olimpijcev in predstavitev dresov, ki jih je hokejska reprezentanca nosila od osamosvojitve naprej. Z malo sreče si boste lahko zagotovili nagrado in se fotografirali s člani olimpijske reprezentance.

Vsak obiskovalec, ki bo kupil vstopnico – cena je pet evrov, izkupiček od prodaje pa bodo pri HZS in Olimpijskem komiteju Slovenije namenili Klubu slovenskih olimpijcev, ki bo denar predal pomoči potrebnim nekdanjim športnikom –, bo prejel simbolično darilo, olimpijski plošček.

Ne spreglejte