Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 7. 2023,
8.52

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

IceHL KAC Celovec Jan Muršak

Sreda, 19. 7. 2023, 8.52

9 mesecev, 2 tedna

Štajerec na koroškem

Jan Muršak je novi član Celovca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Jan Muršak | Jan Muršak bo oblekel dres Celovca. | Foto Guliverimage

Jan Muršak bo oblekel dres Celovca.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski napadalec Jan Muršak bo kariero nadaljeval v IceHL v dresu Celovca, s katerim se je dogovoril za sodelovanje za dve sezoni. Korošci so v torek potrdili, da v prihodnje ne bodo več računali na še enega slovenskega napadalca Roka Tičarja.

Rok Tičar
Sportal Tičar nič več za Celovec, na Koroško prihaja Muršak

Govorice o enem odmevnejših prestopov v IceHL tega poletja so se sredi tedna tudi uresničile. Celovčanom je v svoje vrste uspelo zvabiti nekdanjega slovenskega reprezentanta Jana Muršaka. Strani sta se dogovorili za sodelovanje za dve sezoni.

Muršak je zadnjih 18 sezon praktično vseskozi preživel v tujini. Onkraj Atlantika je igral v ligi NHL, dobre štiri sezone preživel v Kontinentalni hokejski ligi, kjer je igral tudi za moskovskega velikana CSKA, okusil švedsko elito, se za dve sezoni preselil v švicarsko prvo ligo, zadnje tri sezone pa nosil dres švedskega prvoligaša Frölunda.

Zdaj se vrača v bližino domovine, po desetletju bo znova igral v IceHL (nekdanja EBEL). V tej je igral in prevladoval med lockoutom lige NHL v sezoni 2012/13, ko je v dresu Olimpije na 30 tekmah dosegel 48 točk.

Celovčani so prihod 35-letnika potrdili dan po tem, ko so naznanili, da Rok Tičar, ki je v zadnjih treh sezonah v rednem delu zbral največ točk v dresu tega kluba, v prihodnosti ne bo več njihov član.

"Mislim, da se Celovec lahko veseli novega odličnega nakupa," je za uradno spletno stran kluba prihod Slovenca komentiral glavni trener Kirk Furey. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Mislim, da se Celovec lahko veseli novega odličnega nakupa," je za uradno spletno stran kluba prihod Slovenca komentiral glavni trener Kirk Furey. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Celovec se lahko veseli odličnega napadalca"

"Celovški KAC je klub, ki ima vsako leto možnost, da osvaja naslove, zato sem se odločil, da kariero nadaljujem na Koroškem in v bližini svojega doma," je ob podpisu dejal Muršak.

"Jan Muršak ima kakovosti, ki si jih želimo pri napadalcu. Poskušali smo ga pripeljati v naš klub, zdaj nam je uspelo. V prejšnjih klubih je pokazal zelo dobre vodstvene sposobnosti. Vse, kar smo do zdaj izkusili z njim in o čemer smo se pogovarjali, nam daje občutek, da bo zelo dragocen dodatek naši ekipi. Ima dobro delovno etiko in občutek odgovornosti, dokazal je, da je lahko napadalno izjemno produktiven. Imel bo ključno vlogo v našem napadu. Mislim, da se Celovec lahko veseli odličnega podpisa," je za uradno spletno stran kluba prihod Slovenca komentiral glavni trener Kirk Furey.

Muršak je v lanski sezoni na 40 tekmah rednega dela švedske prve lige dosegel 19 točk (osem golov, 11 asistenc), v končnici pa na 12 tekmah štiri asistence.

Za Celovec, ki je v pretekli sezoni obstal v polfinalu IceHL, bo v prihodnji igral še en slovenski napadalec, 19-letni Luka Gomboc.

Urban Sodja
Sportal Urban Sodja se vrača v rdeči dres
Ne spreglejte