Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 5. 2021,
22.26

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Hala Tivoli Ukrajina Matjaž Kopitar Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 21. 5. 2021, 22.26

2 leti, 11 mesecev

poročilo s tekem Slovenija : Ukrajina

Risi so za konec tesno premagali še Ukrajino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Beat Covid19: Slovenija - Ukrajina | Ukrajinci so se takole veselili prvega gola na tekmi. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Ukrajinci so se takole veselili prvega gola na tekmi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v zadnji tekmi prijateljskega turnirja v Ljubljani premagala Ukrajino s 3:2 (0:1, 3.1, 0:0) in osvojila prvo mesto.

Beat Covid19: Slovenija - Ukrajina
Sportal Padla še Ukrajina, Slovenci brez poraza končali turnir v Tivoliju

Slovenija je domači pripravljalni turnir končala s peto zmago na peti tekmi. Slovenci so za konec ugnali še Ukrajino, tako da so na lestvici na prvem mestu končali z vsemi točkami.

A turnir niti ni imel pravega tekmovalnega značaja, saj je bil za selektorja Matjaža Kopitarja bolj pomemben kot test pred naslednjim zborom, ki bo imel precej večjo težo. "Te fante spoštujem, so delavci, garači, to se je tudi videlo na tem turnirju. Že nekaj časa se zgodba o pozitivni energiji v reprezentanci nadaljuje. Ogromno fantov se je zamenjalo, starejši so prevzeli vodilne vloge in tudi njim gredo zasluge, da vse tako funkcionira," je Kopitar dejal po turnirju.

"Največji plus je, da takrat, ko igramo, kot se dogovorimo, agresivno, enostavno, učinkovito, vse teče. Ko pa nekaj hočemo izpeljati bolje in še bolje, se zakopljemo v težave in se je treba reševati. Vesel sem, da smo mlajšim dopovedali, da lahko dobro in pravilno igrajo in to je največji plus tega turnirja," je ocenil selektor.

V vratih začel Matija Pintarič

V vratih je zadnjo tekmo na turnirju začel Matija Pintarič, na klopi je bil še Luka Gračnar. Pred tekmo pa so se v vodstvu HZS s simboličnimi dresi s številkami 100 zahvalili igralcem, ki so na tem tekmovanju presegli to mejo pri številu nastopov za izbrano vrsto: Kenu Ograjenšku, Klemnu Pretnarju in Anžetu Kuraltu.

V prvi tretjini so sicer imeli premoč domači, a niso znali zadeti. Priložnosti so imeli precej, še posebej ob treh prednostih igralca več. Slovenci so v tem obdobju zadeli tudi okvir gola. Povedli pa so nato Ukrajinci, tudi z nekaj sreče: ko so Slovenci izbijali plošček ob ogradi, so zadeli sodnika, plošček pa se je potem odbil pred gol natančno na palico osamljenemu Sergiju Babincu, ki je zadel za 1:0.

Fotogalerija s tekme (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

Malo po polovici tekme na led še Gračnar

A so nato Slovenci hitro postavili stvari na pričakovano mesto. V drugi tretjini je že na začetku najprej ob "power-playu" natančno meril Aleksandar Magovac, potem pa so Ukrajinci do polovice dvoboja dobili še dva gola v dveh minutah; najprej je bil uspešen Nik Simšič, potem pa je ukrajinskega vratarja Dmitra Kubrickija premagal še Luka Kalan.

V 32. minuti je selektor Kopitar nato tudi zamenjal vratarja in na led poslal Gračnarja. Ta je, ko so imeli domači igralca manj na ledu, klonil v 37. minuti, tako da je bilo pred zadnjim delom vendarle še nekaj negotovosti.

Slovenija je imela v zadnji tretjini veliko izključitev, a se je najprej ubranila, ko je imela Ukrajina na ledu hkrati dva igralca več, potem pa so imeli slovenski tekmeci takoj še igralca več. A so domači zdržali tudi to, ko pa so bile moči izenačene, pa so znali zadržati minimalno prednost in se tudi pred nekaj sto navijači veselili zmage.

Slovenska izbrana vrsta bo imela naslednjo akcijo avgusta, ko bodo na Norveškem kvalifikacije za olimpijske igre v Pekingu 2022.

"Veliko rajši igramo, če imamo vzdušje"

Pa še nekaj je prinesel turnir v Ljubljani. Ne le vrnitev slovenske izbrane vrste na led - prisilni premor je zanjo trajal od lanskega februarja in predzadnje stopnje olimpijskih kvalifikacij -, razveselila je tudi vrnitev gledalcev. Za zdaj sicer v zelo omejenem številu, a po dolgih mesecih, ko so bile tribune skorajda popolnoma prazne, je bilo razveseljivo videti in tudi slišati vsaj nekaj sto navijačev, ki so zaploskali dobrim akcijam in spodbujali svoje fante. Vrnila se je tudi hokejska zvočna kulisa, ki je v koronskem obdobju skorajda že ušla iz spomina ljubiteljev in spremljevalcev športa.

"To je bilo res super. Veliko rajši igramo, če imamo vzdušje, kot pa da je tišina kot v gledališču, vesel sem, da se je tako izšlo, da smo tudi to doživeli. Upam, da se bo nadaljevalo do nove sezone in da bomo skupaj uživali v najhitrejši igri na svetu," pa je bil Pretnar vesel tudi, da so se na tribune lahko vrnili navijači.

Slovenija : Ukrajina 3:2 (0:1, 3.1, 0:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodniki: Nikolić (Avstrija), Lešnjak (glavna), Bergant, Hribar (vsi Slovenija).

Strelci: 0:1 Babinec (19.), 1:1 Magovac (Jezovšek, Pešut, 23.), 1:2 Simšič (Ograjenšek, Pretnar, 28.), 1:3 Kalan (Pešut, Koblar, 29.), 2:3 Deniskin (Tolstuško, 37.).

Kazenske minute: Ukrajina 10, Slovenija 14.

 

Ne spreglejte