Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2012,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Liga INL HK Triglav Kranj

Sobota, 3. 11. 2012, 11.17

8 let

Triglavani pred avstrijskim izzivom: Vsaka ekipa je premagljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Triglavane po napornem domačem vikendu ponovno čaka dvojni spored. V soboto bodo palice v gosteh prekrižali z Lustenauom, v nedeljo še s Feldkirchom. Anže Gogala opozarja na izboljšanje "power-playa".

Pred hokejisti Triglava je ponovno naporen vikend, v soboto in nedeljo jih namreč čaka dvojno avstrijsko gostovanje. Na hiter tempo v ligi INL so že navajeni, saj so prejšnji vikend prav tako odigrali dve tekmi v dveh dneh, a s to razliko, da so palice z nasprotniki prekrižali v domači dvorani. Zmaga proti Bregenzerwaldu in poraz proti močnemu Zell am See-ju je njihov izkupiček preteklega vikenda. "S tekmama prejšnji vikend smo polovično zadovoljni. Na drugi tekmi proti Bregenzerwaldu smo kar dobro odigrali, na prvi tekmi pa smo imeli tudi nekaj smole, a se je Zell am See še enkrat izkazal za najmočnejšo ekipo v ligi," se minulega vikenda spominja napadalec Anže Gogala.

Avstrijska nasprotnika na domačem ledu igrata slabo

Tokrat jih tekmi čakata pri naših severnih sosedih. Sobotni tekmec bo tretje uvrščeni Lustenau, ki ima pred "Kranjčani" le točko prednosti in s katerim se bodo vse do konca borili za četrto mesto, ki vodi v končnico. Sedemindvajsetletni hokejist kranjskih "orlov" meni, da bo razplet tekem odvisen od dnevne forme: "Rezultat bo popolnoma odvisen od tega, kako bomo mi začeli. Če bomo dobro igrali, je vse mogoče, vse ekipe so namreč premagljive. Smo zelo izenačeni, zato je veliko odvisno od tega, kdo ima dober dan in kdo slabega."

Tudi za nedeljskim nasprotnikom, trenutno drugim Feldkirchom, "Kranjčani" ne zaostajajo veliko, le dve točki jih ločita do predarlških oklepnikov. Gogala opozarja na pomembnost igre z igralcem več: "Moram reči, da smo igro v zadnjem času kar popravili, začeli smo nekoliko bolj napadalno igrati, tako da imamo dva sistema, ki ju prilagajamo razvoju igre. Odvisno, ali gre bolj za napadalnega ali bolj obrambnega tekmeca. Kar moramo izboljšati, je "power-play". Z igralcem več bi morali dati malo več golov. To nam še manjka in na tem smo delali tudi na treningih."

Čeprav je po navadi domači led prednost gostiteljev, pa tako Lustenau kot Feldkirch v letošnji sezoni doma ne igrata najbolje. Gre namreč za ekipi, ki sta na treh (Lustenau) oziroma štirih (Feldkirch) domačih tekmah zabeležili le po eno zmago. Bi bila to lahko prednost slovenske ekipe? "To se mi ne zdi tako pomemben podatek. Pomembneje bo, da bomo šli obe tekmi na polno, na zmagi," je pred odhodom v Avstrijo zaključil Gogala.

Ne spreglejte