SiolNET. Sportal Hokej
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Poslovilna dobrodelna tekma, 16. julij, dvorana Bled

Tomaž Razingar pred poslovilno tekmo: Lepo bi bilo zmagati in zbrati čim več dobrodelnih sredstev

0,38

termometer

 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dolgoletni slovenski reprezentant Tomaž Razingar bo 16. julija na dobrodelnem dogodku na Bledu odigral poslovilno tekmo. Od bogate kariere se bo poslovil v družbi prijateljev, nekdanjih soigralcev in, vsaj tako upa, v čim večjem številu ljubiteljev hokeja.

Raza, kakršen je vzdevek, ki se ga je oprijel med hokejskim popotovanjem, se je od najhitrejše moštvene igre poslovil že 9. septembra ob 9.09, a je že takrat napovedal, da bo julija pripravil še poslovilno tekmo. Ta bo v soboto, 16. julija, v ledeni dvorani na Bledu, kjer mu bodo družbo delali prijatelji, novinarji in privrženci slovenske devetice.

Rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco – zbral jih je 212 in dodal 81 zadetkov – bo dobrodelno prireditev začel ob 17. uri, ko bodo z njim na ledu drsali predstavniki sedme sile. Uro pozneje se bo dolgoletni reprezentant na ledu podil s svojimi prijatelji (obe tekmi bosta potekali dvakrat po 20 minut), ob 20. uri pa bosta sledila še dobrodelni koncert in dražba dresov. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic in dražbe dresov bodo namenili porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice.

Ekipa Matjaža Kopitarja proti ekipi Francija Žbontarja Dresa, v katerih se bosta spopadli moštvi na tekmi Tomaževih prijateljev. | Foto: Dresa, v katerih se bosta spopadli moštvi na tekmi Tomaževih prijateljev.

Eno ekipo bo vodil nekdanji slovenski selektor Matjaž Kopitar, v prvi postavi pa bodo Klemen Mohorič,  Anže Kopitar, Tomaž Razingar, Borut Vukčevič in Bojan Zajc.

Nasproti jim bodo v rdečih dresih stali varovanci Francija Žbontarja, ki bo med drugim poveljeval Ivu Janu, selektorju Niku Zupančiču, Gregorju Polončiču, Dragu Mlinarcu … Na ledeni ploskvi bo moč videti še množico aktualnih reprezentantov, ki še ne bodo pobegnili na klubske priprave (med temi so člani klubov iz Kontinentalne hokejske lige).

Vesel, da se poslavlja ob tistih, ki so ga spremljali med kariero

"Enkrat sem že rekel, da je konec, zdaj bo zares. Pripravljam se na to. Imam majhen privilegij, in sicer, da lahko na akademiji na skrivaj malce potreniram, da se bom izkazal, seveda. Vesel sem, da se bliža formalni konec športne poti. Po eni strani sem vesel, da v soboto ne bo treba veliko govoriti, sicer pa se veselim, da bodo z menoj tisti, ki so dobršen del moje kariere preživeli z menoj, in da je to dobrodelno naravnan dogodek," je 37-letnik povedal ob zadnjem druženju z novinarji pred poslovilno tekmo.

Kaj pričakuje od sobote, ki jo bodo močno zaznamovali njegovi prijatelji? "Lepo bi bilo zmagati (smeh, op. a.). Zavedam se, da je poletni čas, a si kljub temu želim, da bi zbrali čim več denarja, da bomo pomagali jeseniški bolnišnici. Na koncu, če bo polna dvorana, bo super. Verjamem, da se bomo vsi tisti, ki bomo tukaj, sproščeno zabavali."

Vstopnice za poslovilno tekmo Razingarja, ki v teh dneh z Anžetom Kopitarjem gosti Hokejsko akademijo, po simbolični ceni devet evrov lahko ljubitelji hokeja kupijo na prodajnih mestih Eventima ali v Pizzeriji Briksen v ledeni dvorani na Bledu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 39
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin