Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
20.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tomaž Razingar

Torek, 8. 9. 2015, 20.37

7 let, 12 mesecev

Tomaž Razingar orošenih oči končal kariero (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rdeča devet, dolgoletni kapetan hokejske reprezentance in z 212 odigranimi tekmami rekorder po nastopih za izbrano vrsto, je končal 20-letno kariero.

Šestintridesetletni Tomaž Razingar je bil simbol slovenske hokejske reprezentance, za katero je v članski vrsti prvič nastopil v sezoni 1998/99. "Prišel je čas, ko je treba reči, da je zgodba končana. Za mano je 20 lepih let. Danes, 9. septembra, devet minut čez devet vam sporočam, da je moja hokejska kariera končana," je legendarni Raza, ki ni mogel skriti čustev in orošenih oči, povedal na tiskovni konferenci v Lescah.

Obdobje, ko so redki verjeli vanj

"Poskušam, da se ne bi zlomil, a je težko. Zato sem si vzel tudi nekaj več časa od Ostrave (tam je maja potekalo svetovno prvenstvo, op. a.), kjer sem povedal reprezentantom. Tedaj sem začutil olajšanje. To je konec. Vedno bom vesel, da so me starši postavili na drsalke in da sem imel priložnost 20 let zdrav – tudi poškodbe so se me ognile – igrati to prelepo igro," je z zanosom povedal Raza, ki je izpostavil sodelovanje na olimpijskih igrah v Sočiju in uvrstitev nanje na kvalifikacijskem turnirju v danskem Vojensu, čeprav so pred tem "stvari kazale, da se moja hokejska kariera končuje in je malo ljudi verjelo vame, a so me takšne stvari le še spodbudile".

Brez klica iz Podmežakle

Več odhodom v tujino navkljub, posebej se mu je v spomin vtisnil prvi, v Severno Ameriko, je bil vselej zelo navezan na dom Jesenice: "Želja je bila naslov na Jesenicah. Velikokrat sem se zaradi tega vrnil domov. Mogoče je to izpadlo kot ena od napak, a tako sem bil vzgojen. Rdeča barva je zame nekaj posebnega. Izredno sem bil vesel prvega naslova na Jesenicah." A v železarsko mesto se na jesen kariere ni vrnil, ker, kot pravi "zgodba še ni prečiščena", poleg tega pa ga iz Podmežakle tudi nihče ni klical.

Ob gostinstvu hokejski izziv

"Hokej mi je v 20 letih dal praktično vse. Poskušal bom na nek način športu nekaj vrniti," o izzivih prihodnosti še pravi Razingar, ki ga ob gostinstvu – ob piceriji ima še dva lokala, enega v Škofji Loki, enega v Kranju – čakata tudi dva projekta, poveza s hokejem. Ena zgodba bo namenjena otrokom, druga je povezana z Jesenicami.

Verjamemo, da bo še pestro bo.

Ne spreglejte