Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2013,
9.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL

Petek, 20. 9. 2013, 9.41

8 let

Tivoli že komaj čakajo, a najprej gredo v Linz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če bi v športu veljal rek v tretje gre rado, bi morala HDD Olimpija po dveh porazih v petek v gosteh zmagati. Za to pa bo morala izboljšati tako igro v obrambi kot tudi v napadu.

Zeleno-beli so ligo EBEL začeli z dvema gostovanjema, najprej so v petek igrali v Innsbrucku, nato pa v soboto še v Dornbirnu, od koder so se domov na dolgo pot, v Ljubljano so prispeli šele ob osmi uri zjutraj, vrnili s sklonjenimi glavami, saj so na obeh srečanjih izgubili. S porazoma so edina ekipa v tekmovanju, ki še ni osvojila nobene točke, je pa res, da imajo tekmo manj kot tekmeci.

Teden je tako kot naročen prišel za piljenje forme pred novim preizkusom. "Predvsem smo se posvetili taktiki in igri z igralcem več, medtem ko napakam, ki smo jih delali na zadnjih dveh srečanjih, nismo namenili preveč pozornosti. Tako ali tako vemo, kje smo delali napake. Naredili smo namreč preveč prekrškov, kar pa je nasprotnik izkoristil. Igro ob igralcu manj moramo izboljšati. Seveda pa bo treba izkoristiti priložnosti, ki se nam ponudijo v napadu. Teh je bilo na obeh tekmah kar nekaj," je potek treningov ta teden opisal Damjan Dervarič, ki smo ga vprašali, ali se na tekmah kaj pozna, da je imela Olimpija v pripravljalnem obdobju manj treningov kot tekmeci: "Na to se ne smemo izgovarjati. Je že res, da smo imeli manj treningov kot preostale ekipe. Morda se bi pri uigranosti res nekoliko poznalo, če bi imeli v Tivoliju dva treninga na dan. Preprosto pa se ne smemo izgovarjati na manjše število treningov in številne vožnje v Maribor."

Želijo razveseliti navijače

Petkov tekmec Zmajev Linz je na treh odigranih tekmah dvakrat zmagal in enkrat izgubil. V ekipi niso nastale večje spremembe, tako da strokovni štab Olimpije in igralci vedo, od kod bo pretila največja nevarnost. Pred petkovim odhodom proti Linzu bodo hokejisti Olimpije najprej opravili trening, nato pa sledi pot proti prizorišču. Na avtobusu ne bo Pascala Morencyja, Scota Howesa, ki že trenira, a naj bi se vrnil čez približno 14 dni, Mihe Pesjaka in Mihe Verliča. Zadnji je prav tako prisoten na treningih, a po vsej verjetnosti v petek še ne bo zaigral.

"Brez dvoma napadamo dve točki. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Linz doma igra zelo agresivno. Predvsem prvih deset minut bomo morali biti pozorni, ne smemo si privoščiti kakšne napake. Linz namreč pritisne, ima kakovostne igralce, ki znajo izkoristiti napake," pred tekmo opozarja 31-letni branilec, ki s soigralci že komaj čaka torek, ko bo Olimpija odigrala prvo tekmo sezone pred domačimi navijači: "Zelo si želimo končno odigrati tekmo v Tivoliju. Mesec in pol smo namreč preživeli v gosteh, tekme v Tivoliju sploh še nismo odigrali. Komaj čakamo, da nastopimo pred domačimi navijači. Naredili bomo vse, da jih bomo razveselili."

Ne spreglejte