Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2012,
14.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Tavželj

Ponedeljek, 23. 1. 2012, 14.22

8 let

Tavželj debitiral z zmago, Pajič se je vrnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentančni branilec Andrej Tavželj je v nedeljo debitiral v slovaškem prvenstvu z zmago, uspešni pa so bili slovenski legionarji na Švedskem. Po poškodbi se je vrnil Rok Pajič.

Pretekli teden je bil uspešen za legionarje na Švedskem, vse tri slovenske ekipe so odigrale dve tekmi in zabeležile dve zmagi. Södertälje je najprej z nogometnih 1:0 ugnal Almtuno, Robert Sabolič je prispeval podajo in bil enkrat izključen, Žiga Jeglič se v statistike ni vpisal, Blaža Gregorca na obeh srečanjih ni bilo v postavi. Na drugi tekmi je Sabolič zadel v polno in bil enkrat izključen, Jeglič je prispeval podajo. David Rodman je tokrat na obeh tekmah ostal brez točke. Za Troja/Ljungby sta pri prvi zmagi Žiga Pavlin in Andrej Hebar prispevala podajo, oba sta tudi izvajala kazenske strele, prvi ni bil uspešen, drugi je zadel v polno. Na drugem obračunu se je v statistike vpisal le Pavlin, ki je moral enkrat na kazensko klop.

Na Češkem ima Aleš Kranjc za sabo naporen teden, na treh tekmah se je s soigralci enkrat veselil zmage, skupaj pa je v statistike vpisal dvominutno kazen. Razred nižje se je po poškodbi v ekipo vrnil Rok Pajič, odigral dve tekmi in dosegel zadetek. Poprad je v petek ugnal Duklo iz Trenčina, med podajalce se je vpisal Sabahudin Kovačevič. Slednjemu pa se je v nedeljo priključil tudi Andrej Tavželj, ki je debitiral z zmago v podaljšku in dvema kazenskih minutama. Tudi ''Budo'' je moral enkrat na kazensko klop, je pa podal pri odločilnem zadetku za zmago. V nemški DEL je Krefeld dvakrat klonil, Mitja Robar je moral enkrat na kazensko klop, statistike Roka Tičarja so ostale prazne.

V Franciji se je Andrej Hočevar z Angersom veselil dveh zmag, enako uspešen je bil Briancon, za katerega je na torkovi tekmi Edo Terglav podal pri obeh zadetkih, Maks Selan pa se v statistike ni vpisal. Je pa slednji skupaj s Terglavom na drugi tekmi prispeval eno podajo. Grenoble in Amiens sta bila polovično uspešna. Pri prvem igra Mitja Šivic, katerega statistika je na prvi tekmi ostala nedotaknjena, na drugi pa je dosegel gol, podajo, enkrat pa je bil izključen. Tudi Luka Bašič, ki igra za Amiens, je bil točkovno uspešen le na drugi tekmi, na kateri je zadel v polno. V Veliki Britaniji je Denis Kadič sredi tedna svoji ekipi prinesel zmago, dosegel je namreč odločilni zadetek, v soboto pa se je pomeril proti Coventryju Matica Kralja. Medtem ko je slednji dosegel gol v rednem delu, pa je Kadič odločil zmagovalca pri izvajanju kazenskih strelov, saj je edini ugnal nasprotnikovega vratarja. V ECHL je Luka Vidmar na dveh tekmah zbral štiri kazenske minute. V EBEL je Sašo Rajsar vpisal prvo točko v sezoni. Marcel Rodman je za Dunaj na treh tekmah prispeval dve podaji, pri Beljaku je bil uspešnejši Tomaž Razingar, ki je zabil ne gol in dodal še dve podaji, Greg Kužnik pa je enkrat podal.

Ne spreglejte