Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
21.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

svetovno hokejsko prvenstvo v Rusiji hokej

Torek, 10. 5. 2016, 21.39

6 let, 7 mesecev

Nova taktika nemškega stratega delovala - kaj takega jim še ni uspelo, Francozi in Vikingi do druge zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Nemčija hokej | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemci so po dveh porazih le osvojili prvo zmago, in to nad do tega kroga neporaženimi Slovaki. Premagali so jih s kar 5:1. Švicarji so s preobratom v zadnjih minutah po podaljšku premagali Dance. Zvečer so Francozi odpravili Madžare, Norvežani pa strli Kazahstance.

Torek ni prinesel bojev reprezentanc z vrha lestvic, pač pa tiste, ki so bili za mnoge še kako pomembni tudi v boju za obstanek. V skupini A v Moskvi so se Švicarji za prvo zmago in prepotrebne točke bojevali z Danci. Še deset minut pred koncem rednega dela so zaostajali z 0:2, nato pa doživeli prebujenje. Preobrat sta začela NHL-ovca Yannick Weber in Nino Niederreiter. Prvi je v 50. minuti znižal zaostanek, drugi je dobro minuto pred koncem rednega dela izenačil. Delo je v zadnji minuti podaljška dokončal Eric Blum.

Brata Olimb za zmago Vikingov

Na večerni tekmi so se v ruski prestolnici pomerili še Vikingi in povratniki med elito Kazahstanci. Drugo zmago na SP sta Norveški priigrala brata Olimb, Ken-Andre je poskrbel za vodstvo z 2:1, Mathis pa za zmagoviti zadetek za 3:2. Z zmago so se povzpeli na četrto mesto, Kazahstan je predzadnji, z enakim številom točk je zadnja Latvija, ki še ne pozna zmage.

Prevetreni Nemci so se poigrali s Slovaki

V skupini B, ki drsa v Sankt Peterburgu, so si na popoldanski tekmi iz oči v oči zrli Slovaki in Nemci. Drugi so po dveh porazih nepričakovano zmagali, Slovaki pa po dveh zmagah prvič izgubili.

Nemci so po dveh porazih le osvojili prvo zmago. Slovake so premagali s kar 5:1. S tako visoko razliko jih na SP še niso ugnali. | Foto: Reuters Nemci so po dveh porazih le osvojili prvo zmago. Slovake so premagali s kar 5:1. S tako visoko razliko jih na SP še niso ugnali. Foto: Reuters

Kot kaže, se je taktika selektorja Marca Sturma obrestovala. Nekdanji dolgoletni reprezentant, ki Nemčijo prvič vodi na SP, je po porazih (2:3 s Čehi in 1:5 s Finci) prevetril napadalne trojke. Njegovim varovancem je to očitno koristilo, saj so Slovakom, ki so na prvih dveh tekmah prejeli le dva zadetka, zabili kar pet golov. Izkazal se je tudi vratar Timo Pielmeier. Zaustavil je 27 strelov od 28. Nemci so se do zdaj s Slovaki pomerili devetkrat (petkrat so zmagali, štirikrat izgubili), a s tako veliko razliko današnjih nasprotnikov na SP še nikoli niso premagali.

Treille s tremi zadetki nad Madžare

Sacha Treille je k zmagi nad Madžarsko prispeval tri zadetke. | Foto: Reuters Sacha Treille je k zmagi nad Madžarsko prispeval tri zadetke. Foto: Reuters

 

Madžari, ki so se vrnili v elito, in gostitelji prihodnjega SP Francozi so na led v Sankt Peterburgu stopili zvečer. Naši vzhodni sosedi so se prvi del uvodne tretjine dobro upirali galskim petelinom, a jim pozneje niso mogli več slediti. Nekaj upanja jim je z znižanjem na 2:4 v 48. minuti vrnil Istvan Sofron, a je nato za gostitelje prihodnjega SP elite dvakrat zadel Sacha Treille in k zmagi s 6:2 prispeval hat-trick.

Tudi Francozi so skočili na četrto mesto, medtem ko so Madžari še brez točke predzadnji. Slabše kot njim je do zdaj šlo le zadnjim Belorusom.

Svetovno prvenstvo, 5. dan (A – Moskva , B – Sankt Peterburg):

Skupinski del

Torek, 10. maj:
Skupina A
Švica : Danska 3:2* (0:2, 0:0, 2:0, 1:0)
Weber 50., Niederreiter 59., Blum 65.; Storm 8. (PP), Ehlers 19. (PP)

*podaljšek

Kazahstan : Norveška  2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Dawes 8. (PP), Bočenski 36. (PP); Johannesen 4., K. Olimb 34., M. Olimb 39., Zuccarello 58. (EN)

EN-zadetek v prazen gol
PP-zadetek igralcem več


Skupina B
Slovaška : Nemčija 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Cehlarik 9.; Hager 25., Gogulla 29., Reimer 35. (PP), Macek 44., Kahun 55.

Madžarska : Francija 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Vas 14. (PP), Sofron 48.; Ritz 10., S.Treille 18., 54., 58., Fleury 20., Chakiachvili 40.

EN-zadetek v prazen gol
PP-zadetek igralcem več

Celoten spored svetovnega prvenstva

 

Ne spreglejte