Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 5. 2016,
8.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Florida Panthers Jaromir Jagr NHL Dallas Stars St. Louis Blues Nashville Predators San Jose Sharks

Petek, 6. 5. 2016, 8.41

6 let, 7 mesecev

Drama med Nashvillom in San Josejem, Jagr pri 44 še nima dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili ponoči na sporedu četrti tekmi polfinala zahodne konference. Nashville Predators so San Jose Sharks premagali s 4:3 šele po tretjem podaljšku, Dallas Stars pa so bili s 3:2 boljši od St. Louis Blues, prav tako po podaljšku.

Pri obeh polfinalnih serijah še ni znan razplet ter bodo moštva prisiljena odigrati še vsaj dve tekmi, kajti skupni izid pri obeh je 2:2 v zmagah.

V Nashvillu je dvoboj odločil Mike Fisher s svojim drugim zadetkom na tekmi, ki ga je dosegel po enajstih minutah in dvanajstih sekundah tretjega podaljška. Predatorji so s tem odigrali najdaljšo tekmo v zgodovini franšize, čeprav so že v prvi tretjini vodili z 2:1 po zadetkih Colina Wilsona (1.) in Fisherja (10.). Za tekmece je zadel Brent Burns (4.). Gostje so prek Joonasa Donskoja (35.) in Burnsa (47.) povedli s 3:2, podaljške pa je priigral James Neal (56.).

Precej krajši je bil dvoboj v St. Louisu, kjer je že po dobrih treh minutah dodatnega dela odločilni zadetek zabil Cody Eakin in utišal 19.700 gledalcev v Scottrade Center areni. Domači so z golom Vladimirja Tarasenka v 11. minuti povedli, Tarasenko pa je bil podajalec tudi pri izenačujočem zadetku Paula Stasnyja v 34. minuti, po katerem je bilo 2:2. Za Dallas sta bila uspešna Radek Faksa (25.) in Patrick Sharp (26.).

Liga NHL, 5. maj, konferenčni polfinale

Zahod:

Nashville Predators : San Jose Sharks 4:3 /2:2/
Fisher 2, Wilson, Neal; Burns 2, Donskoi

St. Louis Blues : Dallas Stars 2:3 /po podaljšku/  /2:2/
Tarasenko, Stastny; Faksa, Sharp, Eakin

//Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Jagr še eno sezono na Floridi

Češki veteran, ki bo prihodnje leto dopolnil 45 let, Jaromir Jagr bo tudi v prihodnji sezoni drsal v ligi NHL. Moštvo Florida Panthers, ki so ga v konferenčnem četrtfinalu izločili New York Islanders, in Čeh sta se dogovorila za podaljšanje sodelovanja za še eno sezono. To bo za Jagra še šesta enoletna pogodba v ligi NHL, odkar je leta 2011 (po treh letih v ligi KHL) odšel čez lužo.

Jaromir Jagr bo tudi v prihodnji sezoni igral za Florida Panthers. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jaromir Jagr bo tudi v prihodnji sezoni igral za Florida Panthers. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Jaromir je imel izjemen vpliv na naše mlade igralce in bil eden od naših ključnih napadalnih članov. Veseli smo, da bo še igral za nas," je ob podaljšanju sodelovanja dejal trener Panterjev Gerard Gallant. Zimzeleni oklepnik je v zadnji sezoni dokazal, da še nikakor ni za v staro šaro, na 79 tekmah rednega dela je vknjižil 66 točk (27 golov, 39 podaj), na šestih tekmah končnice pa dodal dve podaji.

 

Ne spreglejte