Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2023,
18.23

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Estonija Mitja Šivic slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 14. 12. 2023, 18.23

4 mesece, 2 tedna

Svetovno prvenstvo do 20 let, divizija I, skupina B, (Bled, 11.–17. december), 3. dan

Slovenci upravičili vlogo favorita in tretjič zmagali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
U20, slovenska hokejska reprezentanca do 20 let | Slovenci so za tretjo zmago s 5:2 premagali Estonijo. | Foto Domen Jančič/HZS

Slovenci so za tretjo zmago s 5:2 premagali Estonijo.

Foto: Domen Jančič/HZS

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na tretji tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) na Bledu palice prekrižala z Estonijo, upravičila vlogo favoritov, zmagala s 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) in vknjižila tretjo zmago. Že v petek varovance Mitje Šivica čaka prvo od odločilnih srečanj, ob 19.30 se bodo pomerili z Italijo, v nedeljo pa jim bodo nasproti stali še Ukrajinci.

ta mali U20, slovenska hokejska reprezentanca U20
Sportal Risi uspešno opravili tudi z drugim tekmecem

Bled bo do konca tedna gostil svetovno prvenstvo tretjega razreda za hokejiste do 20 let. Ob Slovencih si bodo napredovanje poskušali zagotoviti Italijani, Poljaki, Ukrajinci, Estonci in Hrvati. Vstopnica za sodelovanje na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, iz katere so Slovenci izpadli lani, bo pripadla le zmagovalcu prvenstva, medtem ko bo zadnjeuvrščeni nazadoval v nižji razred.

Slovenska zasedba nastopa pod vodstvom novega selektorja Mitje Šivica, ki je tudi pomočnik selektorja članske izbrane vrste Eda Terglava, s katerim bosta med drugim skrbela za boljšo povezavo med mladinsko in člansko kategorijo.

Mladi risi so po dveh pričakovanih zmagah (Hrvaška, Poljska) in dnevu tekmovalnega premora palice prekrižali z zadnjo Estonijo in jo premagali s 5:2. V prvi tretjini sta bila uspešna Lovro Kumanović in Anže Žeželj, v drugi pa sta zadela še Filip Sitar in Urban Podrekar, tik pred koncem tega dela igre pa so gol dosegli tudi Estonci, kar je bil sploh prvi prejeti zadetek Slovenije na tem prvenstvu. Estonci so v zadnji tretjini sicer s še enim golom ublažili poraz, a zmage Slovenije niso mogli ogroziti. Na slovenski strani je nov uspeh z zadetkom na prazna vrata v zadnji minuti potrdil Miha Beričič.

Slovence odločilni tekmi še čakata. V petek ob 19.30 se bodo merili z Italijani in v nedeljo z Ukrajino

Na višjo raven tekmovanja (divizija I, skupina A) bo napredoval le zmagovalec prvenstva, zadnjeuvrščeni pa bo nazadoval v divizijo II, skupino A.

Svetovno prvenstvo do 20 let, divizija I, skupina B (Bled):

Četrtek, 14. december

 

Lestvica

 

Kdo zastopa slovenske barve?

Slovensko reprezentanco bodo na svetovnem prvenstvu zastopali naslednji hokejisti: vratarji Jon Dukarič (Slavija Junior), Bor Glavič (Sij Acroni Jesenice) in Lan Kavčič (SŽ Olimpija), branilci Rožle Bohinc (Sij Acroni Jesenice), Rok Frešer (Maribor), Tian Hebar (SŽ Olimpija), Maks Perčič (Vernon Vipers/Kan), Urban Podrekar (Niagara Icedogs/Kan), Ožbe Šlibar (KAC future team/Avt) in Maj Sečkar Turšič (Sij Acroni Jesenice) ter napadalci Miha Beričič (SŽ Olimpija), Maj Crnkić (Brynäs/Šve), Martin Črepinšek (Idaho Falls Kings/ZDA), Lovro Kumanovič (Sij Acroni Jesenice), Nace Langus (Oskarshamn/Šve), Tjaš Lesničar (Sij Acroni Jesenice), Tarik Mahmutović (Rögle/Šve), Matic Perčič (Kiekko Espoo/Fin), Christian Nik Petrovič (Zug/Švi), Mark Sever (Kloten/Švi), Filip Sitar (Malmö Redhawks/Šve), Žan Špari Leben (Sij Acroni Jesenice) in Anže Žeželj (Fehervar Hockey Academy/Mad).

ta mali U20, slovenska hokejska reprezentanca U20
Sportal Mladi risi vrhunec reprezentančne sezone začeli z visoko zmago proti Hrvatom
Ne spreglejte