Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 12. 2023,
21.40

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Mitja Šivic slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 12. 12. 2023, 21.40

4 mesece, 2 tedna

Svetovno prvenstvo do 20 let, divizija I, skupina B, (Bled, 11.– 17. december), 2. dan

Risi uspešno opravili tudi z drugim tekmecem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
ta mali U20, slovenska hokejska reprezentanca U20 | Slovenci so prišli do druge zmage. | Foto Domen Jančič/HZS

Slovenci so prišli do druge zmage.

Foto: Domen Jančič/HZS

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je danes na Bledu odigrala drugo od petih tekem na na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B). Po uvodni zmagi proti Hrvatom s 7:0 so bili Slovenci boljši še od Poljakov s 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

ta mali U20, slovenska hokejska reprezentanca U20
Sportal Mladi risi vrhunec reprezentančne sezone začeli z visoko zmago proti Hrvatom

Bled bo do konca tedna gostil svetovno prvenstvo tretjega razreda za hokejiste do 20 let. Ob Slovencih si bodo napredovanje poskušali zagotoviti Italijani, Poljaki, Ukrajinci, Estonci in Hrvati. Vstopnica za sodelovanje na svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, iz katere so Slovenci izpadli lani, bo pripadla le zmagovalcu prvenstva, medtem ko bo zadnjeuvrščeni nazadoval v nižji razred.

Slovenska zasedba nastopa pod vodstvom novega selektorja Mitje Šivica, ki je tudi pomočnik selektorja članske izbrane vrste Eda Terglava, s katerim bosta med drugim skrbela za boljšo povezavo med mladinsko in člansko kategorijo.

Po visoki zmagi proti Hrvaški so mladi risi tudi proti Poljakom prevladovali, premoč je bila občutna predvsem v drugi tretjini, ko je bilo razmerje v strelih 18:4. Na koncu je bilo v tej statistiki 35:16, Slovenci pa so zabili tri gole. Pod njih so se podpisali Tjaš Lesničar v prvi ter Nace Langus in Anže Žeželj v drugi tretjini.

V sredo bo na Bledu tekem prost dan, v četrtek se bodo risi merili z Estonci, nato sledita odločilni tekmi – v petek z Italijani in v nedeljo z Ukrajino.

Svetovno prvenstvo do 20 let, divizija I, skupina B (Bled):

Torek, 12. december

Lestvica

 

Kdo zastopa slovenske barve?

Slovensko reprezentanco bodo na svetovnem prvenstvu zastopali naslednji hokejisti: vratarji Jon Dukarič (Slavija Junior), Bor Glavič (Sij Acroni Jesenice) in Lan Kavčič (SŽ Olimpija), branilci Rožle Bohinc (Sij Acroni Jesenice), Rok Frešer (Maribor), Tian Hebar (SŽ Olimpija), Maks Perčič (Vernon Vipers/Kan), Urban Podrekar (Niagara Icedogs/Kan), Ožbe Šlibar (KAC future team/Avt) in Maj Sečkar Turšič (Sij Acroni Jesenice) ter napadalci Miha Beričič (SŽ Olimpija), Maj Crnkić (Brynäs/Šve), Martin Črepinšek (Idaho Falls Kings/ZDA), Lovro Kumanovič (Sij Acroni Jesenice), Nace Langus (Oskarshamn/Šve), Tjaš Lesničar (Sij Acroni Jesenice), Tarik Mahmutović (Rögle/Šve), Matic Perčič (Kiekko Espoo/Fin), Christian Nik Petrovič (Zug/Švi), Mark Sever (Kloten/Švi), Filip Sitar (Malmö Redhawks/Šve), Žan Špari Leben (Sij Acroni Jesenice) in Anže Žeželj (Fehervar Hockey Academy/Mad).

Ne spreglejte