Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 4. 2015,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Žiga Pavlin Klemen Pretnar

Sobota, 11. 4. 2015, 20.11

8 let

Slovenci pri sosedih, ki so si "sposodili" Kanadčana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenske hokejiste po zmagah nad Hrvaško in Japonsko ob 17. uri čaka spopad z Madžari. "Smo boljši drsalci in tudi tehnično smo bolje podkovani, a to bo treba pokazati na tekmi," pravi Žiga Pavlin.

Konec prvega tedna skupnih reprezentančnih priprav bodo risi obeležili s tretjim pripravljalnim srečanjem. Ob prvih dveh preizkusih so že postavili kljukico – Hrvaško so premagali s 5:2, Japonsko s 4:0 –, popoldan bodo poskušali tretjo dodati še na gostovanju v Budimpešti.

Slovenija in Madžarska sta se do zdaj pomerili 25-krat, na 19 tekmah so slavili Slovenci, dvakrat sta se izbrani vrsti razšli z remijem, štirikrat so se zmage veselili naši vzhodni sosedi. Ti se, okrepljeni z dvema Kanadčanoma, najučinkovitejšima članoma Sape Fehervar Frankom Banhamom in Andrewom Sarauerjem, ki sta dobila zeleno luč za pomoč Madžarom, pripravljajo na svetovno prvenstvo divizije I, skupine A (med 19. in 25. aprilom bo potekalo v poljskem Krakovu).

"Proti Japoncem smo videli, da moramo igrati zbrano vso tekmo. Dobro, da nas čaka še kar nekaj tekem, da bomo lahko popravili nekatere stvari, po drugi strani pa vidimo, da sistem deluje, da so fantje na visoki ravni in da je zavzetost igralcev velika," je po drugi zmagi razmišljal strelec prvega zadetka proti Japoncem Klemen Pretnar, ki od obračuna z Madžari pričakuje: "So drugačna reprezentanca od Japoncev, fizično so zelo močni. Imajo Frankyja in Andrewa, ki sta po domače povedano razstrelila tudi avstrijsko prvenstvo, tako da nas čaka nasprotnik po meri ta trenutek. Ne bomo se obremenjevali z njihovo igro, ampak z našim sistemom. Ta bo pomembnejši kot rezultat."

In kje so po mnenju Žige Pavlina največje prednosti Slovenije? "Z Madžari smo imeli vedno borbe, a mi smo boljši drsalci in tudi tehnično smo bolje podkovani, a to bo treba pokazati na tekmi. Spreminjali ne bomo ničesar, ampak se bomo držali svojega sistema, ki nas krasi zadnja leta. Ne glede na nasprotnika igramo agresivno, že v srednji tretjini poskušamo preprečiti organizirane napade in tako bomo poskusili tudi proti Madžarom. Bodo pa oni igrali doma, zanje se bliža svetovno prvenstvo, tako da bodo zagotovo v dobri formi, tekma pa bo dober pokazatelj, kje smo."

Ne spreglejte