Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2015,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slava Vojnov Oleg Znarok liga KHL

Sreda, 23. 9. 2015, 12.58

8 let

Slava Vojnov že na domačem ledu: Podpora mi daje moč, da grem naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruski branilec, ki ga je obtožnica v ZDA bremenila družinskega nasilja in mu je grozil izgon iz države, se je že vrnil v Rusijo. Tam je že opravil prvi trening. Naslednji korak: najti nov klub.

Nekdanji član Los Angeles Kings je pretekli teden sporočil, da bo prostovoljno zapustil ZDA in se vrnil v Rusijo. Tako je prehitel odločitev sodišča, ki se v ZDA ukvarja s prekrški tujih državljanov in ki je v primeru Slave Vojnova razmišljajo o izgonu iz države.

Rus se je že vrnil v domovino, kjer je pod vodstvom selektorja reprezentance Olega Znaroka, ki meni, da branilec ne bo potreboval veliko časa, da se vrne v formo, opravil prvi trening na ledu. "Vesel sem podpore, ki so mi jo ljudje tu izkazali. Ta mi daje moč, da grem naprej. Živim za danes. Po poškodbi ahilove tetive, ki sem si jo poškodoval pri igranju tenisa, nisem bil na ledu (od marca, op. a.), sem pa treniral zunaj ledu. Zdaj se vračam. Želim se vrniti v staro formo in v reprezentanco," je 25-letnik po sredinem drsanju dejal sedmi sili, ki ga je pričakala v Novogorsku (Moskovska oblast) in ki jo je najbolj zanimalo, kam v ligi KHL naj bi ga pot zanesla.

Sestanek s Čeljabinskom

A na odgovor o branilčevi prihodnosti bo treba še malce počakati. "Danes ali jutri se bom sestal z vodstvom Traktorja. Pogajanja potekajo, a vam še ne morem povedati, kje bom nadaljeval kariero. Želim si, da bi se z ekipo bojeval za Gagarinov pokal in da se čim prej priključim novemu klubu in treniram z njim," je Vojnov, ki je zadnjo tekmo odigral 19. oktobra lani, dal vedeti, da si želi pridružiti moštvu z velikimi ambicijami.

Po pisanju ruskih medijev sta najbolj zagreta za odkup pravic od Traktorja iz Čeljabinska aktualni prvak lige KHL SKA Sankt Peterburg in ruski prvak CSKA Moskva, za katerega igra Jan Muršak.

Ne spreglejte