Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2014,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Orli Znojmo liga EBEL

Sreda, 10. 9. 2014, 16.19

8 let

"Sklatiti" čim več nasprotnikov in četrtfinalni urok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Edini češki EBEL-ligaš je v rednem delu zadnje sezone pripravil lepo presenečenje in končal na četrtem mestu. Kako visoko bodo strateg Jiri Reznar in varovanci poleteli tokrat?

Klub, ki pod imenom Orli Znojmo tekmuje od leta 2009 (pred tem je Znojmo od ustanovitve prvega kluba leta 1933 tekmoval pod petimi različnimi imeni), je v zadnjih petih sezonah obsojen na četrtfinalne poraze. Prvi dve leti pod najnovejšim imenom so hokejisti obstali v četrtfinalu druge češke lige, v sezoni 2011/2012 pa so se pridružili EBEL-ligaški druščini. In to zelo pogumno in uspešno. V prvih dveh sezonah v razširjenem avstrijskem prvenstvu so redni del končali na sedmem mestu, v lanski sezoni pa po rednem delu navdušili s četrtim mestom, ki jim je prineslo neposredno pot v končnico. A tam jih je v njihovem tretjem četrtfinalu lige EBEL izločil Linz.

V napadu ostala glavna orožja, vratarji menjali okolje

Kljub temu veljajo za neugodnega nasprotnika, ki mu bo še drugo sezono poveljeval Jiri Reznar. Čeh ima, vsaj kar zadeva napadalce, sladke skrbi, saj je večina tistih, ki so skrbeli za zadetke, podaje in zmage, ostala v orlovem gnezdu. Močno orožje v napadu bodo tako med drugimi še naprej Adam Havlik, Jan Lattner, Peter Pucher in Ondrej Fiala, medtem ko sta se poslovila izkušena Milan Procházka in Zdenek Blatny. Nove okrepitve so večinoma iskali na Češkem in Slovaškem, od koder prihaja prav vseh 27 hokejistov. Iz Nitre, Pardubic in Dukle Trenčin so se v Znojmo preselili branilci Martin Baca, Marek Drtina in Martin Nemcik, iz Cortine pa še ofenzivni branilec Jakub Grof. Nič več pa ne bomo spremljali Aleksandra Magovca, ki se je odločil za Kitzbühel, in nekdanjega zmaja Andrewa Thomasa.

Največje spremembe v Znojmu so se zgodile med vratnicama, saj so se bojne vrste odločili zamenjati kar trije vratarji, in sicer prva hobotnica Sasu Hovi, Filip Landsman in Jakub Cech. Od stare vratarske falange vztraja le še Richard Ullberg, ki je lansko sezono branil trikrat. Nova čuvaja mreže sta najzanesljivejši vratar slovaške lige predlanske sezone Tomáš Tomek (predlani 93,2 odstotka, lani 92,4 odstotka), ki je prišel iz Pieštanyja, in Patrik Nechvátal. Prva izbira Reznarja naj bi bil prav Tomek, ki pa bo zaradi poškodbe izpustil uvod v sezono.

Orli bodo verjetno tudi v prihajajoči sezoni ekipa, ki bo mešala štrene tudi najboljšim, si pa vsekakor želijo izboljšati rezultate iz predsezone, ko so na desetih tekmah le trikrat zmagali – na kolena so emd drugim spravili nekdanje moštvo Jana Muršaka iz lige KHL Amur Habarovsk.

Ne spreglejte