Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2015,
21.20

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matija Pintarič Dijon Ligue Magnus Eric Pance

Četrtek, 1. 10. 2015, 21.20

3 leta, 10 mesecev

Še en Slovenec več v Franciji, Pance bo poskusil na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Matija Pintarič se bo pridružil slovenski koloniji med galskimi petelini. Štajerska hobotnica bo do konca sezone stala med vratnicama Dijona. Eric Pance na preizkušnjo k Újpest TE.

Šestindvajsetletni čuvaj mreže, ki se je na sezono pripravljal tudi z mariborskimi lisjaki, je našel novega delodajalca. Hokejsko pot bo Matija Pintarič nadaljeval v Franciji, kjer je v zadnjih letih zrasla prava slovenska kolonija. Štajerec, ki je po sezoni 2011/12 zapustil Olimpijo in dve leti preživel v tretjekakovostni švedski ligi, je lansko sezono igral za kazahstanski Beibarys Atyrau in bil s 93,3 odstotka ubranjenih strelov v rednem delu najboljši vratar lige.

Zdaj na njegove obrambe resno računa francoski prvoligaš Dijon, pri katerem naj bi ostal do konca te sezone. Člani Dijona so po dveh tekmah Ligue Magnus, v kateri so v zadnjih dveh sezonah obstali v polfinalu, še brez zmage. V ligaškem pokalu so na petih tekmah trikrat zmagali in dvakrat izgubili, kar zadošča za tretje mesto njihove skupine.

Pintarič, ki je že prestal zdravniški pregled in bo prvič zaigral v soboto, se bo med francosko elito srečal s kopico Slovencev. Ken Ograjenšek, Anže Kuralt, Gašpr Sušanj in Andrej Hočevar igrajo za Epinal, Boštjan Goličič za Gap, v Lyonu je sezono začel Mitja Šivic, ki bo zaradi težje poškodbe odsoten več mesecev, trener Grenobla pa je Edo Terglav.

Na preizkušnjo k Sili

Napadalec Eric Pance, ki se je pred lansko sezono odločil, da konča hokejsko kariero, letos pa ga je spet premagala želja po hokeju, se bo preizkusil na Madžarskem.

Ljubljančan bo v prihodnjih treh tednih poskušal prepričati vodstvo kluba Újpesti TE iz Budimpešte, za katerega brani Aleš Sila. Štiriindvajsetletnik, pripravljal se je z zaloško Slavijo, naj bi se v dresu kluba, ki je trenutno šesti, predstavil v ponedeljek.

Ne spreglejte