Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 4. 2014,
14.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar San Jose Sharks končnica

Četrtek, 24. 4. 2014, 14.25

7 let, 12 mesecev

Se bodo Kralji le izognili metli San Joseja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Kri v vodi!" so po tretji tekmi konferenčnega četrtfinala med moštvi Los Angeles Kings in San Jose Sharks zapisali na spletni strani lige NHL. Morski psi so namreč v seriji zmagali že tretjič.

Hokejisti LA-ja v seriji prvega kroga končnice proti San Joseju resnično spominjajo na nemočne tjulnje, s katerimi se ob obalah Južne Afrike mastijo veliki beli morski psi. Morski psi iz San Joseja se z dobitniki Stanleyjevega pokala iz leta 2012 poigravajo kot z nemočnim plenom, zato slovenskemu hokejskemu zvezdniku Anžetu Kopitarju in druščini grozi metla. Danes ponoči bodo Kralji v domači dvorani Staples Center poskušali zmagati prvič v seriji, s katero bi polfinalne upe podaljšali vsaj še za nekaj dni. Možnosti za popoln preobrat pa že spadajo v sfero znanstvene fantastike.

V zgodovini lihe NHL je le trem moštvom uspelo nadoknaditi zaostanek 0:3 v zmagah in dobiti serijo končnice s štirimi zaporednimi zmagami. Leta 1942 Toronto Maple Leafs, leta 1975 New York Islanders in nazadnje leta 2010 Philadelphia Flyers. Mogoče torej je, a je zelo zelo težko. "Dokler igraš hokej, imaš možnost," pa se ne predajajo v taboru Los Angelesa, napadalec Mike Richards v zaostanku vidi izziv: "Vsi so nas že odpisali, to pa je tudi priložnost, da svetu pokažemo, kako čvrsto in odporno ekipo imamo. Osredotočiti se moramo na vsako tekmo posebej, prva nas čaka že danes."

Trener Kraljev Darryl Sutter pričakuje več od zvezdnikov v svojem moštvu, tudi od našega Anžeta Kopitarja, ki je na dozdajšnjih treh tekmah zbral tri točke za tri podaje. "Mislim, da sta Mike (Richards, op. p.) in Gabby (Marian Gaborik, op. p.) dvignila raven svoje igre, če pa želimo premagati San Jose, bodo morali podobno storiti še nekateri igralci," je pred četrto tekmo serije povedal Sutter.

V noči na petek oziroma v petek zgodaj zjutraj po slovenskem času torej Los Angeles Kings čaka ura resnice. Morebiten poraz zanje že pomeni konec sezone.

Ne spreglejte