Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Natisni članek

HK Triglav Kranj HK Playboy Slavija HK ECE Celje HDK Maribor HKMK Bled HDD Olimpija državno prvenstvo Alpska liga Sašo Rajsar Jaka Ankerst HDD Jesenice

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 10.35

6 let, 6 mesecev

Jeseničani po finale Alpske lige in polfinale državnega prvenstva

"S takšno igro nismo le konkurenčni, pač pa morda celo favoriti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

HDD Jesenice | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

"Glede na zadnje igre, prikazane ob koncu rednega dela, mislim, da nismo le konkurenčni, ampak morda celo favoriti tega polfinala," po uvrstitvi Jesenic v polfinale Alpske lige, v katerem jih čaka Asiago, razmišlja Jaka Ankerst.

Hokejisti Jesenic so bili že preteklo sredo pred številnimi domačimi gledalci povsem blizu napredovanju v polfinale. Dobrih deset minut pred koncem so proti Lustenauu vodili z 2:0, nato pa popustili in izgubili z 2:3. Serija se je v soboto nadaljevala v Avstriji, kjer so železarji brez milosti odpravili nasprotnike in se uvrstili med štiri najboljša moštva Alpske lige. Mrežo Lustenaua so zatresli kar petkrat, svojo pa ohranili nedotaknjeno in si z rezultatom 3:1 v zmagah zagotovili bolj za finale.

"S pametno igro prepričani o uspehu"

"Znanja ima naša ekipa ogromno, kar smo kazali vso sezono. Prav tako značaj," pravi Jaka Ankerst. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič "Znanja ima naša ekipa ogromno, kar smo kazali vso sezono. Prav tako značaj," pravi Jaka Ankerst. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

"Kot kaže, nas je domači poraz res malo ujezil oziroma smo se iz njega nekaj naučili, tako da smo tekmo v Lustenauu izpeljali rutinirano in se končno uvrstili v polfinale. Znanja ima naša ekipa ogromno, kar smo kazali vso sezono. Prav tako značaj. Morda se je komu zdelo, da se kdo po porazu boji, a znotraj ekipe smo bili prepričani o svojem znanju, sposobnostih in uspehu," je v klubski diktafon razlagal izkušeni Jaka Ankerst, ki meni, da jim je k napredovanju pomagala tudi hladna glava, posledično pa pametna igra.

Tudi Sašo Rajsar meni, da je k izločitvi za Jeseničane v zadnjih letih izjemno neugodnega nasprotnika (Lustenau je bil zadnja leta trn v peti železarjev) pripomoglo, da so igrali bolj modro.

"V vsem tem času smo ugotovili, kako igrajo. Nismo jim pustili njihove igre. Zavedali smo se, da ne smemo delati brezglavih napak. Veliko manj je bilo golov iz protinapadov. Na zadnji tekmi se nam je izšlo. Hitro smo zadeli, nato je šlo vse po našem načrtu. Še nekajkrat smo zadeli, njim pa je zmanjkovalo moči, morda tudi volje za vrnitev v igro."

Slovenski osamelec v družbi Italijanov

Od osmih italijanskih, sedmih avstrijskih in enega slovenskega kluba so v igri le še štirje. Ob Jeseničanih še trije italijanski predstavniki, medtem ko severni sosedje v polfinalu nimajo niti enega kluba. Gorenjsko moštvo se bo za finale udarilo z Asiagom, v drugem polfinalu pa bosta palice prekrižala Ritten in presenetljivo Cortina.

"Zdaj se je treba pripraviti in analizirati njihovo igro. Mislim, da s takim načinom igre, kot smo ga kazali ne le na zadnji tekmi, ampak vse zadnje tekme rednega dela, nismo le konkurenčni, ampak morda celo favoriti tega polfinala," je odločen Ankerst.

Sašo Rajsar ne bi imel nič proti, če bi se v polfinalu s soigralci veselil po rezultatu 3:1 v zmagah. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Sašo Rajsar ne bi imel nič proti, če bi se v polfinalu s soigralci veselil po rezultatu 3:1 v zmagah. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Rajsar ne bi imel nič proti enakemu rezultatskemu razpletu, kot je bil v četrtfinalu: "Mislim, da bo kar podobna serija, kot je bila ta. Imajo en zelo izkušen napad, preostala dva, trije morda niso ravno na visoki ravni, a znajo dovolj, da ne bodo delali neumnosti. Zagotovo bodo težke tekme. Upam, da bodo spet štiri tekme in 3:1 v zmagah za nas, pa boe vse rešeno (smeh, op. p.)."

Prva polfinalna tekma bo na sporedu v soboto, ko bodo Jeseničani igrali v gosteh, prvo domačo temo pa bodo odigrali v sredo ob 18-30 v Podmežakli.

Polfinale Alpske lige (tekme železarjev)*:
 

Sobota, 18. marec
20.30 Asiago – HDD Sij Acroni Jesenice

Sreda, 22. marec
18.30 HDD Sij Acroni Jesenice – Asiago

Sobota, 25. marec
20.30 Asiago – HDD Sij Acroni Jesenice

*igrajo na tri zmage, morebitni četrti tekmi bosta v torek, 28. marca, peti pa v četrtek, 30. marca

Čim prej opraviti s Crveno zvezdo

Varovance Nika Zupančiča pred polfinalom Alpske lige že v torek čaka boj za polfinale domačega prvenstva. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Varovance Nika Zupančiča pred polfinalom Alpske lige že v torek čaka boj za polfinale domačega prvenstva. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

A še preden se bodo varovanci Nika Zupančiča odpravili na lov za finalom Alpske lige, jih čaka četrtfinale državnega prvenstva. V tem jim bodo nasproti stali hokejisti beograjske Crvene zvezde. Jeseničani so v paru izraziti favoriti, serijo želijo odločiti v dveh tekmah.

"Ti dve tekmi moramo odigrati po svojih najboljših močeh. Vemo, da nasprotnik ni tako kakovosten, kot so tisti v Alpski ligi, a ne smemo jih podcenjevati in moramo zmagati že na prvi tekmi," sporoča Ankerst.

Prve četrtfinalne tekme bodo v torek, druge v sredo (Jesenice - Crvena Zvezda) in četrtek, morebitne tretje pa v petek. Jeseničani bodo vse odigrali doma.

Razpored četrtfinala državnega prvenstva*:

Prve tekme, torek, 14. marec:
19.15 HDD Olimpija – HDK Maribor
18.30 HDD Sij Acroni Jesenice – SKHL Crvena Zvezda
18.00 HK ECE Celje – HKMK Bled
18.00 HK Triglav – HK Playboy Slavija

Druge tekme

Sreda, 15. marec
18.30 HDD Sij Acroni Jesenice – SKHL Crvena Zvezda

Četrtek, 16. marec
18.30 HDK Maribor - HDD Olimpija
18.00 HKMK Bled – HK ECE Celje
19.00 HK Playboy Slavija – HK Triglav

Morebitne tretje tekme, petek, 17. marec
HDD Olimpija – HDK Maribor
HDD Sij Acroni Jesenice – SKHL Crvena Zvezda
HK ECE Celje – HKMK Bled
HK Triglav – HK Playboy Slavija

*igrajo na dve zmagi

 

 

Ne spreglejte