Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2013,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Jerry Kuhn

Sobota, 12. 10. 2013, 17.19

8 let

Ryan in Hughes kraljujeta, Olimpijinega "power-playa" si ne želi nihče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Verjetno bodo prvo četrtino prvega dela EBEL najhitreje poskušali pozabiti člani Olimpije, ki so prikovani na dno. Tudi tokrat je najučinkovitejši Derek Ryan, najzanesljivejši vratar pa Matthew Zaba.

Za moštvi v ligi EBEL je prva četrtina oziroma 11 tekem prvega dela, le Znojmo in Dunaj imata na računu eno srečanje manj. Vrh lestvice zasedajo beljaški "orli", ki so se tja zavihteli po petkovi zmagi nad Bolzanom, ko so novinca izrinili s prve pozicije. Ljubljanska Olimpija je v enajstih poskusih uspela zbrati zgolj in samo dve točki kar seveda ne pomeni nič drugega kot prepričljivo zadnje mesto. Podobno kot lani, je tudi letos po prvi četrtini najučinkovitejši hokejist Derek Ryan, ki je v dresu Beljaka zbral 23 točk, 11 zadetkov in 12 podaj. Med prvo trojico sta še nekdanji "zmaj" John Hughes in Luciano Aquino. Da bi na lestvici našli najbolj razpoloženega igralca zeleno-belih, moramo prešteti skoraj do številke 30, šele na 27. mestu je namreč z devetimi točkami Jeff Ulmer.

Med branilci je največ točk zbral "lisjak" Sebastien Piche, ki je trikrat premagal nasprotnikovega vratarja in vknjižil še devet podaj. Z devetimi točkami mu sledijo Jan Lattner (Znojmo), Rodney Coleman Jarrett (Beljak) in Adrian Veideman (Dunaj). Legionar Klemen Pretnar je na 16. mestu, branilec Olimpije Nick Ross pa štiri mesta nižje.

Najbolj zanesljiv je Zaba, največ ploščkov zletelo proti Kuhnu

Najbolje je svoja vrata zaklenil dunajski vratar Matthew Zaba, ki je ubranil 93,02 odstotka vseh strelov, drugi najbolj zanesljivi čuvaj mreže je z 92,8 % zaustavljenimi streli Michael Ouzas (Linz), tretje mesto pripada graškemu "panterju" Sebastienu Stefaniszinu (92,63 %). Vse več zaupanja Dona Jacksona dobiva Luka Gračnar, ki je na zadnjih dveh tekmah ohranil mrežo nedotaknjeno in je z 91,55 % ubranjenih strelov trenutno na osmem mestu. Jerry Kuhn je letos navajen, da ga nasprotniki dodobra obstreljujejo, zato ne čudi podatek, da je proti njemu zletelo največ ploščkov. Podobno kot Adam Dennis (Dornbirn) in Jaroslav Hübl (Bolzano) je Kuhn na ledeno ploskev stopil prav na vseh obračunih, a imel veliko več dela kot omenjena vratarja, saj je na vsakem srečanju poskušal ubraniti osem do devet strelov več. Kuhn zaseda 11. mesto, njegov odstotek pa se je ustavil pri številki 91,28.

Olimpija z igralcem več daleč najslabša

Ljubljansko moštvo je imelo že lani enega najslabših izkoristkov v igri z igralcem več, letos je ta element igre še v večji "krizi". Zmaji so namreč po izkoristku ''power-playa'' prav na dnu lestvice, saj so izkoristili le 4 od 45 ponujenih priložnosti za zadetek ob številčni premoči. Z drugimi besedami, Olimpija je bila v igri z igralcem več uspešna v manj kot devetih odstotkih, kar pomeni, da Ljubljančani izkoristijo le enega od 11 ''power-playev''. Podatek, ob katerem bi se moral trenerski štab dodobra zamisliti. Na drugi strani pa so v igri z igralcem več najbolj učinkoviti Salzburžani, ki so uspešni v 26,67 odstotkih. Ob igralcu manj najbolje igrajo hokejisti Gradca, slovenski predstavnik pa je v tem elementu igre na 10. mestu.

Ne spreglejte