Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2009,
12.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 5. 5. 2009, 12.09

8 let, 3 mesece

Rudi Hiti sprejet v hišo slavnih IIHF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V torek bodo na prizorišču svetovnega prvenstva v hokeju na ledu v Bernu sprejeli v hišo slavnih IIHF pet novih članov. Med njimi tudi slovenskega napadalca Rudija Hitija.

V torek imajo hokejisti na 73. svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu prost dan, kar pa ne pomeni, da bodo dvorane samevale. Ob 17. uri bo v Bernu v dvorani Post-Finance Arena potekal slavnostni sprejem petih članov v hišo slavnih. Med tremi igralci, ki bodo sprejeti vanjo, bo tudi legendarni slovenski napadalec Rudi Hiti. Ob njem bosta sprejeta še Aleksej Kasatonov in Jan Suchy. Ob omenjeni trojki bosta sprejeta še sodnik Laszlo Schell in hokejski delavec Walter Bush mlajši.

Ob 18.30 bo sledila tekem hokejskih legend, v kateri se bodo udarili nekdanji ruski asi, ki se bodo pomerili proti nekdanjim švicarskim zvezdnikom in igralcem, ki so nastopili v ligi NHL. Za slednje bosta nastopila tudi Mats Näslund in Jari Kurri.

"Odboru pri hiši slavnih bi rad čestital za odličen izbor. Rudi Hiti in Laszlo Schell sta predstavnika manjših IIHF držav, kjer je toliko odličnih igralcev in hokejskih delavcev, ki so imeli pomembno vlogo, vendar pa pravzaprav nikoli prejeli pravšnjih zaslug. Zelo je pomembno, da IIHF pripozna njihov prispevek," je predsednik IIHF Rene Fasel med drugim dejal o sprejemu nekaterih članov v hišo slavnih.

Ne spreglejte