Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2017,
17.08

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Rok Tičar Žiga Jeglič Jan Muršak Robert Sabolič Admiral Vladivostok Torpedo Nižni Novgorod Neftehimik Nižnekamsk liga KHL legionarji

Sreda, 15. 11. 2017, 17.08

6 let, 5 mesecev

Ruski KHL-ovec nanj ne računa več

Po Jegliču se je Torpedo zahvalil še Tičarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
risi Slovenija Kanada Rok TIčar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Skrbem Slovencev v Kontinentalni hokejski ligi ni videti konca. Vodstvo Torpeda iz Nižnega Novgoroda, ki se je oktobra za sodelovanje zahvalilo Žigi Jegliču, ne računa več na Roka Tičarja. Slovenskega napadalca so za 48 ur ponudili drugim klubom lige KHL.

Turbulentna sezona slovenskih oklepnikov v ligi KHL se nadaljuje. Rok Tičar bo moral še drugič v tem tekmovalnem obdobju poiskati novega delodajalca.

Spomnimo, konec oktobra se je 28-letnik razšel z Avtomobilistom iz Jekaterinburga in se preselil k Torpedu iz Nižnega Novgoroda, h kateremu sta pred sezono prišla še dva člana naše reprezentance, Jan Muršak in Žiga Jeglič.

Dober mesec in pol pozneje vodstvo trenutno šestega moštva zahodne konference na Tičarja ne računa več. Tri podaje na 15 tekmah so bile premalo, da bi še lahko nosil njegov dres. Ta ga je za 48 ur ponudil drugim KHL-ovcem. Če ga v tem času nobeno moštvo ne bo sprejelo pod svoje okrilje, sledi selitev k podružnici HC Sarov, ki nastopa v manj kakovostni ligi VHL, so na svoji spletni strani zapisali pri ruskemu klubu.



Jeglič našel drugega v KHL-u

Žiga Jeglič je podobno usodo okusil oktobra. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Žiga Jeglič je podobno usodo okusil oktobra. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Kako kruta je lahko tujina, če kot tujec ne prikažeš nekaj več, je v začetku oktobra doživel Jeglič, ki ga Torpedo po 15 tekmah in štirih podajah prav tako ni več videl v svoji vrsti.

Čeprav se za 29-letnika v 48 urah ni odločilo nobeno drugo moštvo iz lige KHL, se mu na koncu ni bilo treba preseliti k Sarovu, saj so pogodbo z njim pretrgali. Jeglič je po dveh tednih delodajalca dobil v istem tekmovanju, in sicer je za zdaj član tretjega kluba vzhodne konference Neftehimika iz Nižnekamska (šest tekem, ena podaja), v postavi katerega ga na zadnjih dveh tekmah ni bilo.

Pri Torpedu od trojice le še Muršak

Jan Muršak je edini preostali slovenski hokejist, ki še vztraja pri Torpedu. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak je edini preostali slovenski hokejist, ki še vztraja pri Torpedu. Foto: Vid Ponikvar

Pri Torpedu tako zdaj ostaja le še kapetan risov Muršak, ki je zaradi poškodbe roke zaigral šele pred tedni. Po osmih tekmah Štajerec, ki so ga v klub pripeljali kot glavno okrepitev, še čaka na prvi zadetek. Do zdaj je v statistiko vpisal le eno podajo.

V ligi KHL igra še en slovenski napadalec. Robert Sabolič si drugo sezono zapored kruh služi pri Admiralu iz Vladivostoka, ki mu ne gre po načrtih. Trenutno je na 12. mestu vzhoda, deset točk za končnico. Gorenjec je na 29 tekmah štirikrat zadel in devetkrat podal.

Ne spreglejte