Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2014,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Kranjc Rok Tičar Žiga Jeglič Mitja Robar Jan Urbas Marcel Rodman Robert Sabolič Blaž Gregorc

Sreda, 26. 2. 2014, 16.42

8 let

Robar v končnici čaka na večino nemške "falange", Gregorc pred dodatnimi boji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po olimpijskem premoru se v tekmovalni ritem vračajo tuja prvenstva, ki se počasi bližajo končnici. Kot prvi od naših legionarjev si je izločilne boje v Nemčiji zagotovil Mitja Robar.

Vrh lestvice v Nemčiji še naprej pripada Hamburgu, ki pa si je po olimpijskem premoru privoščil tri poraze in dovolil Robarjevemu Krefeldu, da se mu je z dvema zmagama tri kroge pred koncem približal na zgolj štiri točke zaostanka. Omenjeni ekipi sta si že zagotovili četrtfinale. Med tretjim in šestim mestom, slednje še vodi neposredno v končnico, je zelo tesno, saj ekipe ločita zgolj dve točki. Tako se Köln Roka Tičarja in Aleša Kranjca, ki zaseda četrto mesto, še bori za neposreden skok v končnico, a ta ne bi smela biti vprašljiva že po rednem delu. Tudi Urbasov München ima na sedmem mestu še teoretične možnosti, da si četrtfinale izbori brez dodatnih tekem, medtem ko si bo Ingolstadt Roberta Saboliča in Žige Jegliča – za 25-letnika naj bi se na olimpijskih igrah ogrelo moštvo iz lige KHL – izločilne boje moralo zagotoviti po rednem delu. Schwenninger po novih dveh porazih ostaja na predzadnjem mestu, kjer bo verjetno tudi končal sezono.

Moštva v elitni švedski ligi se šele vračajo v tekmovalni ritem, tako da je le nekaj klubov odigralo prve tekme po več kot dvotedenskem odmoru. Najbolje seveda kaže aktualnim prvakom, članom Skelleftee, ki so si, podobno kot zadnjih šest tekem nepremagljiva Frölunda, že zagotovili izločilne boje. Bo pa zato v zadnjih petih krogih rednega dela toliko bolj napeto v boju za neposredno končnico, kamor vodi prvih šest mest, saj klube na mestih med pet in osem ločita le dve točki. Že zdaj je jasno, da sta brez končnice ostali ekipi Örebro in AIK, ki se bosta še borili za obstanek med elito.

Tudi Finci so se po desetdnevnem premoru vrnili v tekmovalni ritem, vodilni Kärpät ni imel težav proti peti Saipi, tako da moštvo, ki že ima v žepu končnico, ostaja na vrhu finskega prvenstva. Devet točk manj ima druga Tappara, ki je pred premorom nanizala tri zmage, preostale ekipe so daleč zadaj. Šestega mesta, ki po rednem delu zagotavlja končnico,se oklepa ekipa iz mesta Espoo, a le tri točke manj ima deseti HIFK, tako da bo na Finskem še hud boj za četrtfinalne tekme, kjer pa zagotovo ne bo zadnjih dveh moštev KalPe iz Kuopia in TPS iz Turkuja.

Čehi so si privoščili skoraj tritedenski premor, tekme so namreč nadaljevali šele v torek. Suverena praška Sparta je s 7:0 odpravila peti Brno in potrdila prevlado na vrhu lestvice. Najbližji zasledovalci, aktualni prvaki iz Plzna, štiri tekme pred koncem rednega dela za Sparto zaostajajo že neulovljivih 17 točk. Na šestem mestu je Zlin, a prav lahko se zgodi, da se na mesta, ki vodijo neposredno v končnico zavihtijo Vitkovice, ki zaostajajo le točko. Pardubice Blaža Gregorca, ki je ob torkovem porazu proti Liberecu podal ob edinem zadetku svojega moštva, so tam, kjer vztrajajo večji del sezone. Osmo mesto in zaostanek sedmih točk za šesterico pomeni, da se bo naš olimpijec za mesto v četrtfinalu verjetno potegoval v dodatnih bojih.

Tekmovanje v švicarskem prvenstvu se po treh tednih nadaljuje. Pred moštvi so le še trije krogi rednega dela, po katerem bo osem ekip neposredno napredovalo v izločilne boje. Vodilni levi iz Züricha so na prvi tekmi po premoru po kazenskih strelih izgubili s peto ekipo, a dosegli magično mejo 100 točk. Aktualnim prvakom iz Berna pa je po suvereni zmagi nad zadnjo ekipo uspelo skočiti na mesta, ki prinašajo končnico. Na osmem so prehiteli Lozano, a strahu pred izpadom še ni konec, saj imajo le dve točki zaloge.

Ne spreglejte