Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2016,
20.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

liga KHL liga EBEL slovenska hokejska reprezentanca risi legionarji

Torek, 3. 5. 2016, 20.01

6 let, 7 mesecev

Kateri risi so že razrešili vprašanje klubske prihodnosti in koga iskanje delodajalca še čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
slovenska hokejska reprezentanca | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Že pred in med SP v Katovicah so prihajale potrditve, da nekateri reprezentanti menjajo klube, v prihodnjih dneh in tednih pa lahko pričakujemo še veliko novih pogodb risov. Mi smo preverili, kdo od tistih, ki so sodelovali na SP, ima klub za prihodnjo sezono in kdo ga uradno še išče.

Vratarji

Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus) – Hočevar je bil na SP v Katovicah tretji vratar in ni dobil priložnosti za igro. Enaintridesetletnik, ki je vse tekme spremljal ob ledu, je po treh sezonah pri Epinalu sodelovanje s francoskim klubom podaljšal še za tri sezone. Tam ostaja do konca sezone 2018/19.

Robert Kristan (?) – Najizkušenejši vratar na Poljskem je v zadnji sezoni branil za dva češka elitnoligaša. Sezono je začel pri Pardubicah, končal pa pri klubu Pirati Chomutov. Med SP je postalo jasno, da kariere ne bo nadaljeval pri piratih. Za zdaj je uradno še brez kluba.

Gašper Krošelj (Medveščak Zagreb, liga KHL) – Eden od najzaslužnejših risov za napredovanje med elito, ki je na SP zaustavil 96,6 odstotka vseh poskusov nasprotnikov, je zadnjo sezono nosil dres Medveščaka v ligi KHL. Pri tem naj bi ostal tudi v prihodnje. Z zagrebškim klubom ima po podatkih uradne strani lige pogodbo do konca aprila leta 2017.

 

Branilci

Blaž Gregorc (Hradec Kralove, češka Extraliga) – Edini branilec iz reprezentančne akcije v Katovicah, ki že ima uradno urejeno klubsko prihodnost, je Gregorc. Blejec je po treh sezonah zapustil češkega elitnoligaša Pardubice in se preselil nedaleč stran. Prihodnjo sezono bo član enega kluba češke Extralige Mountfield Hradec Kralove.

Blaž Gregorc je eden redkih branilcev, ki so pomagali v Katovicah in že ima klub za prihodnjo sezono. | Foto: Sportida Blaž Gregorc je eden redkih branilcev, ki so pomagali v Katovicah in že ima klub za prihodnjo sezono. Foto: Sportida

Sabahudin Kovačević (?) – Zadnjo sezono in del predzadnje je visokorasli branilec preživel na avstrijskem Štajerskem. A v Gradcu, kjer bo tudi prihodnje tekmovalno obdobje poveljeval pomočnik slovenskega selektorja Ivo Jan, prihodnjo sezono ne bo več igral.

Aleš Kranjc (?) – Izkušeni 34-letni branilec je sezono začel v češki Extraligi pri Pirati Chomutov, a se novembra preselil k Ivu Janu v Gradec, kjer pa ne bo nadaljeval kariere. Za zdaj je uradno še brez kluba.

Jakob Milovanovič (?) – Po šestih sezonah se je vrnil v reprezentanco za veliko tekmovanje. Branilec, ki je sezono začel na Jesenicah, končal pa v Franciji pri Grenoblu Eda Terglava, od katerega se je poslovil, je uradno še brez kluba.

Klemen Pretnar (?) – Za Pretnarjem je vse prej kot navdušujoča klubska sezona, v kateri ga je Dunaj konec novembra postavil na stranski tir, tako da je zadnjo klubsko tekmo odigral 24. novembra lani. Kje bo igral v prihodnje, ni znano.

Jurij Repe (?) – Debitant na SP se je v Katovicah izkazal, kje se bo dokazoval prihodnjo sezono, pa uradno še ni znano. Repe je zadnji dve sezoni drsal na Češkem, ki jo dobro pozna še iz mlajših selekcij. Elitnoligaš Trinec ga je lani posodil v drugo ligo WSM h Kladnu. Ne skriva želje po igranju v najkakovostnejši češki ligi.

Luka Vidmar (?) – Pozno si je Ljubljančan našel klub v zadnji sezoni, šele pred božičem se je preselil med Vikinge in zaigral za Stjernen. A kot so zapisali na norveških straneh, v prihodnje ne bo več nosil dresa omenjenega kluba. Uradno je še brez delodajalca. Želi si stopnico višje.

Miha Štebih* (Slavija Praga, češka WSM liga) - Slovenski selektor Nik Zupančič je dolgo računal na štajerskega branilca, a ta v Katovicah zaradi klubskih obveznosti na koncu ni zaigral. Bo pa Štebih v prihodnje še naprej drsal na Češkem, saj ostaja v drugi češki ligi WSM. Po štirih sezonah zapušča Duklo Jihlavo (vodstvo te ni bilo navudšeno nad informacijo, da naj bi se slovenski branilec z novim delodajalcem dogovoril že med tekmovalnim obdobjem) in se seli k praški Slaviji, za katero je v zadnji sezoni igral Žiga Pavlin.

 

Napadalci  

Andrej Hebar (?) – Po štirih letih si je Hebar spet izboril prostor v reprezentanci na velikih tekmovanjih, kje si bo izboril klubski prostor, pa uradno še ni znano. Kot pravi 31-letni napadalec, z agentom razrešujeta vprašanje klubske prihodnosti, ki zagotovo ne bo pri francoskem Grenoblu, kjer je po odhodu iz Olimpije igral od druge polovice decembra.

Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL) – Napadalec prve napadalske linije ostaja v njemu dobro znani Bratislavi. Po dveh sezonah pri Slovanu bo tudi v prihodnjem tekmovalnem obdobju nosil dres omenjenega kluba Kontinentalne hokejske lige.

Žan Jezovšek (?) – Najmlajši član reprezentance na SP ni dobil priložnosti za igro. Celjan je po koncu klubske sezone, v kateri je branil barve Celja, za Ekipo SN dejal, da je prerasel domače okolje in da maja odhaja na preizkušnjo k češkemu drugoligašu Češke Budejovice.

Gregor Koblar Aleš Mušič, Žiga Pešut, Anže Ropret – Vsi štirje so v zadnji sezoni nosili dres Olimpije. Prvim trem se je pogodba po koncu sezone iztekla, veljavno ima le še Ropret, ki je z zmaji lani sklenil triletno sodelovanje (do konca sezone 2017/18).

Anže Kuralt (Grenoble, Ligue Magnus) – Štiriindvajsetletni krilni napadalec se je v zadnjih treh sezonah udomačil v francoski Ligue Magnus, ki ji ostaja zvest tudi v prihodnje. A po treh sezonah je zamenjal klub, Epinal je zamenjal za Grenoble, kjer ga bo prihodnjo sezono vodil Edo Terglav.

Ken Ograjenšek (liga EBEL, ?) – Najučinkovitejši slovenski hokejist na SP in strelec zmagovitega zadetka proti Avstriji po dveh letih zapušča Francijo in užaloščene navijače Epinala. Potrdil nam je, da se vrača v razširjeno avstrijsko prvenstvo. V katerem klubu lige EBEL bo zaigral, bo uradno znano v kratkem.

Žiga Pance je poskrbel za enega bolj odmevnih prestopov v ligi EBEL. Še lansko sezono je bil član Beljaka, v prihajajoči pa bo branil barve njegovega velikega koroškega tekmeca Celovca, ki je slovenskega napadalca  | Foto: Sportida Žiga Pance je poskrbel za enega bolj odmevnih prestopov v ligi EBEL. Še lansko sezono je bil član Beljaka, v prihajajoči pa bo branil barve njegovega velikega koroškega tekmeca Celovca, ki je slovenskega napadalca Foto: Sportida

Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL) – V glavni vlogi enega od odmevnejših prestopov se je pred dnevi znašel Žiga Pance. Še lani član Beljaka je prestopil k velikemu koroškemu rivalu iz Celovca. Kot so zapisali beljaški orli, so 30-kratni avstrijski prvaki dobili denarni boj in slovenskega napadalca. Ta bo po Marcelu Rodmanu in Janu Urbasu tretji Slovenec, ki bo zaigral za Celovec.

Robert Sabolič (Sparta Prague, češka Extraliga) – Nepogrešljivi člen udarnega slovenskega napada je letos dolgo drsal na Češkem, kjer je njegovo Sparto na šesti tekmi finala ustavil Liberec. Slovenski napadalec ima s praškim klubom pogodbo, veljavno do konca prihodnje sezone.

Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, liga KHL) – Član udarnega slovenskega napada po dveh letih igranja za KHL-ovca Slovan iz Bratislave menja okolje. Po pisanju tiskane sobotne izdaje časnika Delo ostaja v Kontinentalni hokejski ligi, a se za dve sezoni seli v Rusijo, k Avtomobolistu iz Jekaterinburga. Klub prihoda ni potrdil.

Jan Urbas (?) – Slovenski kapetan, ki mu je po izboru sedme sile pripadel naziv najkoristnejšega igralca SP, že skoraj desetletje (z nekaj vmesnimi postanki v ligi DEL in EBEL) spoznava Švedsko. Zadnji dve sezoni je igral za VIK Västeras v švedski drugoligaški druščini in si želel priti med elito, a jim to ni uspelo. Kje bo visokorasli Cerkničan, ki ne skriva želje po najkakovostnejši švedski ligi, igral v prihodnje, uradno ni znano.

Miha Verlič (VSV Beljak, liga EBEL) – Visokorasli Štajerec bo tudi v prihodnje drsal po ledenih ploskvah razširjenega avstrijskega prvenstva, in sicer se je z Beljakom dogovoril za dvoletno podaljšanje sodelovanja.

 

Ne spreglejte