Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2016,
5.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

risi svetovno prvenstvo v hokeju Aleš Mušič Nik Zupančič Žiga Jeglič Rok Tičar Robert Sabolič Andrej Hebar Robert Kristan Jurij Repe hokej

Torek, 26. 4. 2016, 5.35

6 let, 7 mesecev

Risi nad Poljake s sulico Sabolič-Tičar-Jeglič in Kristanom v golu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Risi Katovice | Foto Drago Cvetanovič

Foto: Drago Cvetanovič

Slovensko hokejsko reprezentanco danes čaka tretja tekma na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) na Poljskem. Risi bodo ob 20. uri prekrižali palice z domačini Poljaki, ki so v prvih dveh tekmah ostali praznih rok.

Slovenija ima povsem drugačno izhodišče, saj je dosegla dve zmagi proti Japonski in Italiji. Toda igralci se zavedajo, da teoretično stanje na lestvici v praksi pred tekmo ne pomeni nič.

Aleš Mušič že z veseljem pričakuje polno dvorano in nove tri točke. | Foto: Vid Ponikvar Aleš Mušič že z veseljem pričakuje polno dvorano in nove tri točke. Foto: Vid Ponikvar

Oster ritem, dobro vzdušje

"Ritem je kar oster," je po prvem daljšem premoru na SP - Slovenci so imeli za uvod dve opoldanski tekmi – dejal Aleš Mušič. "Vzdušje je na zelo visoki ravni. Ni važno, da so Poljaki trenutno zadnji, tekma se začne z 0:0, začeti moraš zbrano, sicer te hitro lahko kaj preseneti," pa o prihajajoči tekmi še pravi slovenski napadalec.

Danes bo dvorana polna

Potem ko je dvorana Spodek Arena ob prvih dveh tekmah Slovenije še precej samevala, bo v danes zvečer verjetno bistveno bolj polna. "Lepo je igrati pred polno dvorano, mislim, da bo zelo dobro vzdušje. Se že veselimo te tekme, naš cilj pa so seveda nove tri točke," še meni Mušič.

Lestvica:

1. Slovenija 2 tekmi - 6 točk

2. Avstrija 2 - 5

3. Južna Koreja 2 - 4

4. Italija 2 - 3

5. Poljska 2 - 0

6. Japonska 2 - 0

Selektor Nik Zupančič bo imel proti gostiteljem prvenstva na voljo klasičen prvi napad. | Foto: Vid Ponikvar Selektor Nik Zupančič bo imel proti gostiteljem prvenstva na voljo klasičen prvi napad. Foto: Vid Ponikvar

Sabolič že na razdrsavanju

Selektor Nik Zupančič na včerajšnjem popoldanskem treningu še ni imel na voljo zadnje okrepitve, Robert Sabolič (v finalu češkega prvenstva je Liberec njegovo Sparto premagal s 4:2 v zmagah) se je soigralcem pridružil včeraj zvečer, na ledu pa bo danes na jutranjem razdrsavanju.

Z napadom Sabolič-Tičar-Jeglič še močnejši

"Robert bo igral proti Poljakom. Pridružil se bo Tičarju in Jegliču, ker se dobro poznajo in bodo dali večjo težo napadu, tako da bomo še nekoliko močnejši," je Zupančič razložil pričakovano spremembo v slovenski ekipi.

Hebar v četrti napad, v vrata Kristan

"V moštvu ne bo tektonskih premikov, Hebar se bo preselil v četrto napadalno trojko med Olimpijine igralce, ker se tudi poznajo, Ropret bo nekako 13. napadalec, a med tekmo bo seveda tudi pripravljen, ker se lahko vse zgodi," pravi selektor, ki bo proti Poljski v vrata postavil Roberta Kristana, ki v prihodnje ne bo več branil barv češkega Extraligaša Pirati Chomutov.

Skok v športno preteklost: Takole so se Žiga Jeglič, Rok Tičar in Robert Sabolič veselili zmage na 432. večnem derbiju. Acroni Jesenice so 15. oktobra 2010 s 6:4 premagale Tilio Olimpijo v 11. krogu lige EBEL. Polne tribune dvorane Podmežakla so v delirij spravili tudi omenjeni trije reprezentanti. Jeglič in Tičar sta zadela po enkrat, Sabolič dvakrat, med strelc za ljubljansko ekipo pa je bil tudi njihov zdajšnji reprezentančni kolega Andrej Hebar.  | Foto: Vid Ponikvar Skok v športno preteklost: Takole so se Žiga Jeglič, Rok Tičar in Robert Sabolič veselili zmage na 432. večnem derbiju. Acroni Jesenice so 15. oktobra 2010 s 6:4 premagale Tilio Olimpijo v 11. krogu lige EBEL. Polne tribune dvorane Podmežakla so v delirij spravili tudi omenjeni trije reprezentanti. Jeglič in Tičar sta zadela po enkrat, Sabolič dvakrat, med strelc za ljubljansko ekipo pa je bil tudi njihov zdajšnji reprezentančni kolega Andrej Hebar. Foto: Vid Ponikvar

"Vsekakor računamo na nove tri točke"

"Upoštevamo vsak majhen detajl glede teh tekem. Gremo na vsaki tekmi na polno, ne glede na to, kdo je nasprotnik. Igrali bomo 60 minut in če bomo igrali tako, kot smo prvi dve tekmi, bo vse v redu. Pa še pred polno dvorano je lažje igrati, gledalci so lahko šesti igralec, bo kar zanimivo igrati in bo lepo doživetje. Vsekakor pa računamo na nove tri točke," pa tretjo tekmo pričakuje branilec Jurij Repe.

Spored današnjih tekem 3. kroga:

torek, 26. april:

13.00 Južna Koreja – Japonska

16.30 Avstrija – Italija

20.00 Slovenija – Poljska

Ne spreglejte