Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2015,
12.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Avstrija Nik Zupančič

Petek, 6. 11. 2015, 12.17

8 let

Risi dali lekcijo Avstrijcem. Zupančič pohvalil vse - od prvega do zadnjega.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska hokejska reprezentanca se je po tesni zmagi nad Poljsko znesla nad pomlajeno Avstrijo in jo premagala s 5:1. Poljaki so s 3:1 premagali J. Korejo.

V slovenskem taboru so bili z igro na uvodni tekmi proti Poljski zadovoljni, želeli so si le kakšen zadetek več. Želja se jim je izpolnila na obračunu s pomlajenimi severnimi sosedi. Zabili so jim jih kar pet. Dvakrat je bil uspešen Žiga Jeglič, enkrat pa branilec Jurij Repe, ki je po podaji Kena Ograjenška dosegel premierni zadetek v članskem dresu in zvišal na 3:1, ter Olimpijina napadalca Anže Ropret (zvišal na 2:0) in Andrej Hebar, ki je postavil končnih 5:1.

Slovenska reprezentanca je vodila vse od 13. minute, ko jo je v vodstvo popeljal Jeglič. Manuel Ganahl je v 18. minuti sicer znižal na 2:1, a je bil edini, ki mu je uspelo premagati odlično razpoloženega Roberta Kristana.

"Mislim, da smo izpolnili to, kar smo si zadali, da smo od prve do zadnje minute igrali na vso moč. Med tekmo smo imeli morda malo preveč nepotrebnih prekrškov, po katerih so imeli priložnosti, ampak na drugi strani smo mi svoje izkoristili. Rezultat bi lahko bil še višji. Mislim, da smo z odliko odigrali 60 minut," je po zmagi dejal Lix, ki je zbral kar 35 obramb, na drugi strani pa je David Madlener zaustavil 24 od 29 strelov.

"Pokazali smo svoj prvi obraz in zasluženo zmagali"

S predstavo svojih varovancev je bil navdušen tudi strateg Nik Zupančič: "Tekme z Avstrijo vedno spremlja tradicionalno rivalstvo. Avstrijci so imeli zelo spremenjeno ekipo, sestavljeno večinoma iz igralcev, ki igrajo v ligi EBEL. Bili so seveda željni dokazovanja, na kar smo bili pripravljeni. Prvi dve tretjini je bila dokaj težka tekma, nato pa je pretehtala naša izkušenost. Začeli smo izkoriščati svoje priložnosti, pokazali svoj prvi obraz in zasluženo zmagali. Za to zmago bi pohvalil prav vse fante, od prvega do zadnjega. Jutri nas čaka še Južna Koreja, ali bodo kakšne zamenjave, se bomo v trenerskem štabu še odločili."

Zupančičeve fante v soboto čaka še tekma z Južnimi Korejci, ki so izgubili tudi drugo tekmo turnirja. Poljaki so jih premagali s 3:1.

Ne spreglejte