SiolNET. Sportal Hokej
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Slovenci leta 2017 v Francijo

Risi bodo prihodnje SP igrali v Parizu. Njihovi nasprotniki bodo Kanadčani, Finci, Čehi …

0,60

termometer

 | Foto: Sportida
Foto: Sportida

Prihodnje svetovno prvenstvo elitne divizije bo potekalo v Nemčiji (Köln) in Franciji (Pariz). Dva dneva po končanem SP v Rusiji je znano, da bo slovenska reprezentanca igrala v Parizu, kjer bosta njena nasprotnika tudi letošnja finalista Kanada in Finska.

Po nekaj popravkih, ki so jih na Mednarodni hokejski zvezi naredili zaradi dveh gostiteljic prihodnjega svetovnega prvenstva elitne divizije, in ob upoštevanju zadnje svetovne lestvice je zdaj jasno, da bo Slovenija skupinski del SP leta 2017 igrala v Parizu.

V njeni skupini (B) bosta tekmovali obe finalistki zadnjega SP Kanada in Finska, pa Češka, Švica, Belorusija, Norveška in Francija. Iz te skupine bodo štirje napredovali v izločilne boje, zadnji pa bo nazadoval v divizijo I, skupino A. Reprezentance bodo tekmovale v dvorani Bercy s 14.500 sedeži.

Köln kot glavno prizorišče

V Kölnu, ki bo glavno prizorišče prvenstva in bo tako ob skupinskem delu gostil dve četrtfinalni tekmi, oba polfinala in finale, bodo ob Nemcih igrali Rusi, Američani, Švedi, Slovaki, Latvijci, Danci in Italijani.

Lanxess Arena bo po letu 2010, ko so Čehi zadnjič postali svetovni prvaki, spet gostila SP: | Foto: Reuters Lanxess Arena bo po letu 2010, ko so Čehi zadnjič postali svetovni prvaki, spet gostila SP: Foto: Reuters

Danci bodo gostili SP leta 2018, tako da ne morejo izpasti v nižjo divizijo. Obračuni v Nemčiji bodo potekali v dvorani Lanxess (nekdanja Kölnarena) z 18.500 sedeži za hokejske tekme, sicer pa sprejme 20 tisoč obiskovalcev. V tej dvorani so Nemci SP gostili že leta 2010, ko je prvak zadnjič postala Češka.

Svetovno prvenstvo elitne divizije 2017 (Köln in Pariz, 5.–21. maj):

Skupina A (Köln): Rusija, ZDA, Švedska, Slovaška, Nemčija, Latvija, Danska, Italija

Skupina B (Pariz): Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška, Francija, Slovenija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin