Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
7.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomaž Razingar

Petek, 19. 4. 2013, 7.22

8 let

Razingar: Naj osvojijo nemško prvenstvo, da bodo prišli veseli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V sredo se je reprezentanci priključil tudi kapetan Tomaž Razingar, ki pa je na priprave prišel s poškodovanim kolenom. Kost je razpokana, a Raza pravi, da bo stisnil zobe in pomagal ''risom''.

V obdobju 14 dni je slovenski selektor Matjaž Kopitar iz nemške druge lige prejel kar tri slabe novice. Ob koncu marca stegensko mišico poškodoval Marcel Rodman, nato pa sta se 10. aprila poškodovala še njegov mlajši brat David in Tomaž Razingar. Starejši Rodman je soigralcem že pomagal v polfinalu prvenstva, David je zaradi pretresa možganov zadnje tri tekme izpustil, na ledene ploskve pa se je vrnil tudi reprezentančni kapetan, ki se je soigralcem v reprezentanci priključil v sredo. ''Koleno ima frakturo na določenih koncih. Ena kost je razpokana. To naj bi se celilo med štirimi in šestimi tedni, vendar pa imam srečo, da lahko skoraj normalno drsam,'' je po vrnitvi v Slovenijo opisal poškodbo 33-letni napadalec, nato pa nadaljeval: ''Operacija ni potrebna, je pa potreben čas, da se kost zaceli. A časa ni na voljo. Zagotovo v petek ne bom odigral tekme, po vsej verjetnosti bom preskočil tudi sobotni obračun. Naslednji teden pa mislim, da bom lahko v normalnem pogonu.''

V petek in soboto ne bo igral

Ob odsotnosti Raze, ki se bo skušal do začetka prvenstva kar najbolje pozdraviti, bo priložnost znova dobil kakšen mlajši igralec, ki bi se sicer preselil na tribuno. Avstrijo sam dobro pozna, proti njej je odigral že ogromno trdih in napetih tekem. ''Za obe reprezentanci bodo to koristne zadnje preizkušnje. Veliko bolje je imeti še nekaj tekem, kot pa da samo treniramo. Še posebej so obračuni potrebni igralcem, ki so že dolgo na pripravah, saj se prav s tekmami razbije monotonost treningov. Mislim, da bo najbolj pomembna tekma z Avstrijo naslednji teden. To bo za nas zadnja preizkušnja pred odhodom na svetovno prvenstvo. Na prvenstvo pa je dobro iti z zmago. Želimo si, da bi naslednji teden proti Avstriji zaigrali v popolni zasedbi, vendar pa do tega najbrž ne bo prišlo. Štirje še igrajo finale in naj ga zmagajo, da se bodo zadovoljni in veseli priključili reprezentanci,'' je pričakovanja pred obračuni razkril član Ravensburga, ki je v nemški drugi ligi izpadel v polfinalu.

Navija za brata Rodman

Kot omenjeno, je Razingar zaključil s klubskim tekmovanjem, medtem ko se bo finale nemške druge lige začelo šele v petek. V primeru maksimalno odigranih tekem, največ jih je lahko sedem, bi brata Rodman s prvenstvom končala šele drugega maja. Dva dni zatem bo Slovenijo čakal prvi obračun na prvenstvu, nasprotnik pa bo Norveška.

In komu v finalni seriji Raza pripisuje več možnosti? ''Težko rečem. Proti Bietigheimu, katerega dres nosita Rodmana, sem igral le enkrat, medtem ko sem proti Schwenningerju igral večkrat. Gre za ekipi z najvišjim proračunom in največjima dvoranama v ligi. Finale bo brez dvoma kakovosten, vendar pa kaj več težko povem. Navijam pa brez dvoma za brata Rodman.''

Ne spreglejte