Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 16.26

8 let

Prvih deset minut usodnih za Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zmaji" so v torek v 23. krogu hokejske lige EBEL v gosteh pri aktualnemu prvaku iz Salzburga izgubili z 1:2.

Trener Mike Posma je pred tekmo v "Mozartovem mestu" nekoliko pomešal prvi dve napadalni trojki, saj se je Aleš Mušič preselil v drug napad, iz slednjega pa je v prvem zaigral Brendan Yarema. V četrti napadalni trojki je poškodovanega Jako Avgustinčiča nadomestil Matej Hočevar.

"Groza" dal Royerju vetra

V tekmo so bolje stopili domači, ki so bili v prvih desetih minutah nevarnejši. Povedli so v šesti minuti. Plošček se je od obrambnega igralca odbil do Douglasa Lyncha, ki je nato zadel desni zgornji kot vratarja Alexa Westlunda. Tri minute zatem je bilo že 2:0, "rdeča krila" pa so zadela ob igralcu več na ledu. Na modri črti je Tomas Koch nakazal strel, Greg Kuznik se je vrgel, Koch pa ga je le obdrsal in med nogami ugnal vratarja Olimpije.

"Zmaji" so nato zaigrali veliko bolje in si priigrali tudi nekaj lepih priložnosti (Dejan Kontrec dve in Ryan Jardine eno). V 18. minuti sta se pred vrati gostov "zapela" Kuznik in Daniel Welser, vendar pa sta prave boksarske vložke prikazala Boštjan Groznik in Remi Royer, kjer jih je slednji veliko slabše odnesel, saj mu je "Groza" razbil arkado. Kar se tiče kazni, so jo slabše odnesli pri Olimpiji, saj je petminutno kazen nerazumno prejel tudi Raffaele Intranuovo, kljub temu, da je Royer po pretepu pokazal veliko mero nešportnega obnašanja. Poleg petminutne kazni je malo pred koncem dve minuti prejel še Kevin Mitchell, tako da je imel Salzburg dve minuti dva igralca več na ledu.

Corupe zadel vratnico

Olimpija je v drugi tretjini najprej obranila igralca manj na ledu, nato pa bila celo podjetnejša, s streli so poskušali Egon Murič, Mitchell in Mušič. Domači so imeli nato dve minuti terensko premoč, nato so bili znova boljši gostje, Kenny Corupe pa je v 27. minuti zadel vratnico.

V 34. minuti je bil pri Salzburgu najprej izključen Koch, za njim še Andreas Reisinger in "zmaji" so imeli 47 sekund dva igralca več na ledu. Vendar so preveč komplicirali in ostali celo brez strela, Josh Green pa je imel na drugi strani celo solo, a je bil Westlund na mestu. Do konca tretjine sta bili ekipi izenačeni in si pripravili tudi nekaj priložnosti.

V zadnji tretjini se je Olimpija hitro vrnila v igro, ko je za svojim golom napako napravil domači vratar Reinhard Divis, Mušič je ukradel plošček, ga podal pred gol, kjer ga je Vnuk potisnil v prazno mrežo. Že minuto zatem je Corupe zadel zunanji del vratnice. Sledile so minute Kontreca in Vnuka, ki sta mešala nasprotnikove branilce, manjkal je le zadetek. V 47. minuti so bili ob igralcu več znova nevarnejši igralci Salzburga, po koncu kazni pa so v svoje roke igro prevzeli "zmaji".

V 52. in 55. minuti sta bila pri "rdečih krilih" izključena Patrick Harand in za njim še Richard Jackman. Olimpija je pritiskala in pritiskala, Divis se je boril in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Minuto in pol pred koncem so domači zadeli vratnico, v zadnji minuti pa je strateg "zeleno-belih" poizkusil tudi brez vratarja, a se rezultat ni spremenil.

Ne spreglejte