Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2015,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Red Bull Salzburg statistika

Sobota, 21. 11. 2015, 18.17

8 let

Prvaki na vrhu, Znojmo z najučinkovitejšima, Linz z najzanesljivejšim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po polovici rednega dela je tesno v vodstvu aktualni prvak Salzburg, Olimpija pa, kot smo vajeni, zaseda dno lestvice. Najučinkovitejši je Znojmov Colton Yellow-Horn, najzanesljivejši Michael Ouzas.

Ekipe v razširjenem avstrijskem prvenstvu so v petek odigrale 22. tekmo rednega dela in bodo v nedeljo vstopile v drugo polovico tekmovanja. Po prvi polovici je na prvem mestu Salzburg, ki je po slabem uvodu v sezono našel zmagoviti ritem. A njegovo vodstvo ni trdno, na drugem je z istim številom točk Linz, le točko manj ima Znojmo. Za Olimpijo je izjemno slab oktober, v katerem je nanizala deset porazov, zadnji teden pa le dočakala dve zmagi in v tej četrtini rednega dela zbrala točko več (osem) kot v prvi. Zmaji so trdno na zadnjem mestu, od 11. Gradca jih loči osem točk.

Znojmo, ki se še naprej odlično drži, ima med petimi najbolj učinkovitimi hokejisti kar tri svoje predstavnike. Na vrhu vztraja Colton Yellow-Horn, na 22 tekmah je 14-krat zadel in 17-krat podal. Takoj za njim je z 20 podajami najboljši podajalec lige, češki veteran Peter Pucher, sledi pa član črnih kril Andrew Jacob Kozek, ki je s 16 zadetki najboljši strelec. Pri Olimpiji je največ točk, 18, zbral Avstrijec Roland Kaspitz, z dvema manj mu sledi Andrej Hebar.

Ouzas pred vsemi Najbolje je svoje delo med vratnicama, ki ga ni bilo malo, opravljal Michael Ouzas, ki se na 20 tekmah lahko pohvali s kar 94,4-odstotno zanesljivostjo. Nedaleč za njim so Dunajčan Nathan Lawson (93,4), Dornbirnov Florian Hardy (93,3) in Sapin Miklos Rajna (93,3). Eden od bolj zaposlenih čuvajev mreže je Olimpijin Olivier Roy (92,3), Luka Gračnar je z 92,2 odstotka ubranjenimi streli deveti.

Olimpija izboljšala element, ki ji je povzročal glavobole

Ena od šibkih točk Olimpije je bil v zadnjem času igra z igralcem več. Po polovici lanske sezone so bili zmaji v igri z igralcem več uspešni v zgolj dobrih sedmih odstotkih in so se trdno držali zadnjega mest v tem elementu igre, po letošnji polovici so deveti, njihov odstotek pa 14,6. Najbolje se ob igralcu več znajdejo hokejisti Znojma, ki so uspešni v skoraj 21 odstotkih.

Ob igri z igralcem manj najbolje igrajo Dunajčani, ki so se ubranili v 89,6 odstotka primerih. Kot lani pa je ob številčnem manku najslabša Olimpija, ki je vse nevarnosti odbila v 77,9 odstotkih primerov, kar je sicer bolje kot lani (69,51 odstotkov).

Ne spreglejte