Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 8. 2014,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Robert Sabolič Blaž Gregorc Robert Kristan Luka Gračnar Klemen Pretnar Edo Terglav Sparta Praga Red Bull Salzburg Grenoble Boštjan Goličič

Četrtek, 21. 8. 2014, 21.12

8 let

Pričakovan poraz Terglavovih, Gračnar ni imel svojega večera, Goličič zadel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Salzburžani so na prvi tekmi lige prvakov z 1:4 izgubili proti danskemu prvaku Sonderjyskeju, Robert Sabolič je s Sparto ugnal Storhamar, Goličičev Gap in Grenoble Eda Terglava izgubila.

V petek je ligo prvakov spoznal trener Edo Terglav z Grenoblom. Njegovi varovanci so po pričakovanju izgubili proti češkemu prvaku Litvinov, ki je ob koncu slavil s 4:1.

Že v četrtek so avstrijski prvaki doživeli slab večer, ki ga bodo raje čim prej pozabili, saj se jim v Hamletovi deželi ni izšlo po načrtih. Luka Gračnar in soigralci so sicer sprožili več strelov kot nasprotniki (razmerje v strelih je bilo 33:21), a so imeli gostitelji veliko bolj razpoloženega vratarja. Joni Myllykoski je prejel le en zadetek, slovenski čuvaj mreže pa je moral štirikrat po plošček v svojo mrežo.

Bolje so jo odnesli člani Sparte iz Prage, ki so na terenu norveškega podprvaka Storhamarja v žep pospravili zmago, ki pa ni bila suverena. Čehi so bili strelsko sicer bolj razpoloženi (razmerja v strelih je bilo 38:21 za Sparto), a so domači v 36. minuti izenačili na 2:2. Za popolni izkupiček Saboličevih je v 48. minuti ob številčni premoči poskrbel Michal Čajkovski.

Proti favoriziranim gostom iz Züricha so prijetno presenetili člani Gapa, katerega dres nosi Boštjan Goličič. Švicarji – s "hat-trickom" je blestel še lani član Dunaja Kris Foucault – so sicer Francijo zapustili z zmago, a so se jim francoski podprvaki hrabro upirali. Slovenski napadalec je ob porazu podal za znižanje na 3:4, pet minut pred koncem pa še znižal na 4:5, a je na žalost Francozov ostalo pri tem rezultatu.

Ne spreglejte