Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Rodman Henrik Sedin

Četrtek, 9. 5. 2013, 16.15

8 let

Pri nas brata Rodman, pri Švedih dvojčka Sedin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brata Rodman, Marcel in David, sta že dalj časa dvojica, brez katere si reprezentance ne moremo predstavljati. Tudi v drugih izbranih vrstah imajo brate, ki bolj ali manj uspešno zastopajo državo.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki poteka na Švedskem in Finskem, v različnih reprezentancah nastopa skupaj deset parov bratov. Pri ''risih'' sta že vrsto let naveza brata Rodman, David in Marcel, ki sicer igrata tudi za isti klub. In to uspešno. V drugi nemški ligi sta bila z Bietigheimom prvaka. V prejšnji sezoni nista igrala v istem klubu, pred tem pa skupaj nosila dres Dunaja in Jesenic.

Najbolj znan par ima nedvomno Švedska. Oziroma ga bo imela, saj sta edina dvojčka na prvenstvu šele prispela v rodno Švedsko. Govorimo o Danielu in Henriku Sedinu, zveznikoma Vancouvra, ki sta s slednjim v ligi NHL izpadla v prvem krogu. Nič manj znan bratski par je pri Kanadi. Jordan in Eric Staal sta pač zveznika Caroline, slednji je celo kapetan. Bi bilo pa zanimivo, če bi javorjevi listi imeli cel poker bratov Staal. Branilec Marc se trenutno še bori v končnici lige NHL, najmlajši Jared, ki je v tej sezoni debitiral v NHL pri Carolini, pa se ni znašel na selektorjevem seznamu. Nam sta, takoj za bratoma Rodman, najbolj znana Matthias in Florian Iberer, ki igrata v EBEL. Prvi je napadalec Linz, Florian pa branilec Celovca.

Sicer pa je na prvenstvu najbolj bratska reprezentanca Danska. Ima namreč dve navezi. Lauridsena sta branilca, oba pa igrata onkraj Atlantika. Mlajši Markus v ligi AHL oziroma CHL, kamor je bil za del sezone posojen, starejši Oliver pa je 15 tekem odigral tudi v ligi NHL za Philadelphio, medtem ko je največ tekem odigral za Adirondack v ligi AHL. Pri bratih Bødker je Mads branilec in igra v drugi švedski ligi, medtem ko je Mikkel član Phoenix Coyotes. Enako je tudi pri Nemcih. Marcel Goc je napadalec in igra v ligi NHL za Florido, mlajši brat Nikolai pa je branilec in nosi dres nemškega Mannheima. Pri Francozih oba brata Treille igrata v napadu in na Češkem.

Ne spreglejte