Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2013,
11.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Liga INL HK Playboy Slavija

Natisni članek

Sobota, 14. 9. 2013, 11.58

8 let, 3 mesece

Premiera prinesla podprvake in željo rasti korak za korakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Slavije so v prvi sezoni lige INL pripravili prijetno presenečenje in postali podprvaki. V novi sezoni si želijo igro dvigniti še na višjo raven in v Zalog spet pripeljati pravi hokej.

A novo tekmovalno obdobje bo vse prej kot podobno lanskemu, saj je liga INL doživela korenite spremembe. Še lani je v njej nastopalo zgolj šest moštev iz dveh držav (Slovenija in Avstrija), letos se jih bo za naslov prvaka udarilo kar 15, liga pa je pritegnila tudi italijanske predstavnike. Med slovensko šesterico bo seveda tudi HK Playboy Slavija, pri kateri tako vodilni kot igralci zatrjujejo, da so s priključitvijo k mednarodnemu tekmovanju potegnili pravo potezo. Ne le višja raven hokeja, ki jo želijo v prihajajoči sezoni, ta se začne 21. septembra, še zvišati, temveč tudi večja medijska prepoznavnost in pridobitev sponzorjev, ki so še posebej v teh ne najbolj rožnatih časih zelo dobrodošli, so prednosti mednarodnega udejstvovanja.

Avgustinčič ostaja na čelu, dvojec odšel med profesionalce

Na trenerski klopi zaloškega kluba bo četrto leto zapored sedel glavni trener Jaka Avgustinčič, ki je v dresu Slavije preživel kar nekaj let. V moštvu se zavedajo, da bo težko ponoviti lanske uspehe, drugo mesto v ligi INL in v slovenskem državnem prvenstvu, a stavijo na srčnost in bojevitost, ki sta jih krasili že v pretekli sezoni.

Še toliko težje bo brez dveh res pomembnih hokejistov, ki sta lani veliko pripomogla k uspehom. A člani Slavije lahko le s ponosom čestitajo nekdanjemu čuvaju mreže in napadalcu, ki sta si s predstavami zagotovila profesionalni pogodbi. V svoj domači klub, HDD Olimpijo, se je vrnil vratar Aleš Sila, k francoskemu prvoligašu Villard-de-Lansu je odšel najučinkovitejši mož Slavije v zadnjem tekmovalnem obdobju Črt Snoj, ki v Franciji že bogati statistiko. K ligaškim tekmecem Teama Jesenice, ki bodo poskusili obuditi članski zgornjesavski hokej, se je preselil Sašo Rajsar, HK Celju se je pridružil branilec Rok Klavžar, Nik Ulaga pa je pri 25 letih sklenil, da konča kariero. Se je pa Zalogu priključila četverica iz Tivolija, in sicer bodo črno-rumeno-beli dres nosili lanski "zmaji" Gregor Režek, Anže Dovič, Nik Humar in Matic Krivec. Žigi Antoniču med vratnicama družbo dela Uroš Puš, ki se je z Luko Juričem k državnim podprvakom preselil iz Maribora.

Kapetanski trak bo tudi v prihajajoči sezoni nosil Rok Snoj, njegova pomočnika bosta Andraž Čampa in Luka Kar. Zadnji je na prvi pripravljalni tekmi, ko so s 3:1 premagali Team Jesenice, prispeval en zadetek, dva je vknjižil novinec Jurič. Časa za ogrevanje ni več veliko, prvi pravi obračun sezone bodo hokejisti Slavije odigrali 21. septembra, ko jih čaka gostovanje pri HC Neumarkt.

Ne spreglejte