Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2016,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar liga EBEL liga INL

Četrtek, 28. 1. 2016, 13.33

8 let

Predsednik Jesenic: Kandidaturo za nastop v ligi EBEL smo oddali. Postavljeni pogoji so realni.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Naredili bomo vse, da izpolnimo pogoje lige EBEL in da bodo imele Jesenice prihodnjo sezono profesionalno ekipo v tej ligi," o željah za prihodnost pravi predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar.

Da je vrnitev Jesenic v razširjeno avstrijsko prvenstvo velika želja hokejskega kolektiva Zgornjesavske doline, katere uresničitev bi bila pomembna za ves slovenski hokej, ni nobena skrivnost. A predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar je vselej opozarjal, da želi iti korak za korakom, saj bi prehitevanje dogodkov lahko peljalo v pogubo. Kot kaže, so državni prvaki prehodili dovolj poti v avstrijsko-slovenski ligi INL in so pripravljeni zadrsati stopnico višje.

Spletni portal Hockey-News.info je v sredo med klubi, ki so do sredine januarja oddali vlogo za sodelovanje v ligi EBEL, ob 12-erici sodelujočih navedel še šest drugih klubov. Med drugim tudi Jesenice, Kapfenberg, Ritten, Miskolci in Mac Budimpesta.

Želja: prihodnjo sezono s profesionalno ekipo v ligo EBEL

"Že od samega začetka imamo v mislih, da bi se nekoč vrnili nazaj na profesionalno raven in imeli ekipo, ki bo sposobna nastopati v ligi EBEL. Letošnjo sezono smo se odločili, da oddamo kandidaturo za nastop v ligi EBEL. Liga nam je predstavila pogoje za naše sodelovanje. Mi imamo pripravljen projekt, bomo pa naredili vse, kar je v naši moči, da izpolnimo pogoje in izpeljemo projekt, tako da bodo imele Jesenice prihodnjo sezono profesionalno ekipo, ki bo nastopala v ligi EBEL," nam je Pogačar potrdil, da so vložili vlogo za sodelovanje.

Na vprašanje, ali meni, da Jesenice – za vstop v ligo EBEL bodo ključna pogajanja s sponzorji – realno lahko izpolnijo pogoje, pa odgovarja: "Da. Pogoji so za to raven tekmovanja realni, podrobneje pa ne morem o tem govoriti. Smo pa v stiku z ligo in upam, da se bodo stvari pozitivno razvile. To bi bilo pozitivno za celoten slovenski hokej."

Znano najpozneje v mesecu dni?

In kdaj naj bi bilo znano, ali se bo tekmovanje resnično razširilo in ali bo Podmežakla spet gostila EBEL-ligaše? "Mislim, da bi morale biti stvari jasne v enem mesecu. Skoraj prepričan sem, da se ne bo zavleklo v poletje, saj želi imeti tudi liga stvari urejene prej," meni naš sogovornik in opozarja, da če jim bo uspel veliki met, ne bodo stavili na zvezdnike, ki za njih ne bodo finančno dostopni, pač pa raje na kakovostnega trenerja in domačo ekipo.

Bi v primeru lige EBEL – ta bi po mnenju Pogačarja ob širitvi najverjetneje sprejela največ dva nova kluba – na Jesenicah v prihodnji sezoni lahko videli tudi kakšne nekdanje železarje? "Upajmo, načrt je tak," je ob koncu še pripomnil predsednik.

Ne spreglejte