Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2019,
23.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Ivo Jan EIHC turnir Žiga Jeglič

Četrtek, 7. 2. 2019, 23.51

5 let, 2 meseca

Poročilo s tekme Slovenija : Madžarska

Slovenci domači turnir odprli z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled | Slovenska hokejska reprezentanca je turnir odprla z zmago s 4:1 nad Madžarsko. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je turnir odprla z zmago s 4:1 nad Madžarsko.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 1. kroga turnirja serije evropskega izziva na Bledu premagala Madžarsko s 4:1 (1:0, 1:1, 2:0).

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled
Sportal Slovenci ugnali Madžare, Jeglič se je vrnil z zadetkom in podajo

Slovenija se na domačem turnirju že pripravlja na najpomembnejšo nalogo v sezoni, aprilsko drugoligaško svetovno prvenstvo v Kazahstanu, kjer se bo skušala vrniti med elito. Podobne cilje bosta imeli takrat še dve udeleženki blejskega tekmovanja, Madžarska in Belorusija.

V zadnji medsebojni tekmi so Slovenci Madžare aprila na njihovem terenu v Budimpešti premagali s 4:1. Takrat sta ekipi igrali na SP divizije I, a nazadnje ne uspeh Slovenije ne neuspeh Madžarske nista imela pomena, saj nobena od ekip ni napredovala med najboljših 16 na svetu.

Selektor Ivo Jan, ki je vodenje ekipe prevzel po tem prvenstvu, ima tokrat na Bledu že precej močnejšo postavo, kot je igrala na prvem takšnem turnirju v sezoni v Belorusiji. V postavi je že veliko izkušenih standardnih igralcev, vrnil se je tudi Žiga Jeglič po prestani kazni zaradi dopinškega prekrška v Pyeongchangu, na tej akciji pa ni kapetana Jana Muršaka.

Danes je od treh vratarjev - zaradi poškodbe Luke Gračnarja je v zadnjem trenutku vskočil Žan Us - Jan dal priložnost Gašperju Krošlju, na klopi pa je bil še Matija Pintarič.

Pred tekmo so se v vodstvu Hokejske zveze Slovenije na kratki slovesnosti zahvalili lani upokojenima dolgoletnima članoma reprezentance Marcelu Rodmanu in Robertu Kristanu.

Žiga Jeglič je za reprezentanco zaigral prvič po olimpijskih igrah in dopinškemu prekršku. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Žiga Jeglič je za reprezentanco zaigral prvič po olimpijskih igrah in dopinškemu prekršku. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenci so imeli večji del prve tretjine premoč, precej pomlajena madžarska zasedba je bila nevarnejša le ob številčni prednosti v 12. minuti. Pred tem je imel nekaj priložnosti slovenski udarni napad Rok Tičar-Žiga Jeglič-Robert Sabolič, ob slovenskem "power-playu" pa sta nevarno zapretila Jan Urbas in Jurij Repe. Slovenija pa je povedla v 17. minuti ob novi prednosti igralca več, ko je natančno podajo Tičarja izza gola v zadetek spremenil Sabolič.

Nezbranost Slovencev je botrovala priložnostim za tekmece na začetku drugega dela, prvič je Krošelj branil, drugič pa so gostje izenačili. A odgovor je bil hiter, že nekaj minut pozneje je po podaji Urbasa izza gola neubranljivo meril David Rodman. Pozneje je imela Slovenija dve priložnosti celo z igralcem manj, a se je ob akcijah Sabahudina Kovačevića in Mihe Verliča izkazal Miklos Rajna, pet minut pred koncem tretjine pa nato dvakrat tudi Krošelj za ohranitev tesnega vodstva.

Fotogalerija s tekme (foto: Peter Podobnik/Sportida):

Fotogalerija
1 / 21

Zadnja tretjina je bila podobna prvi, s slovenskim pritiskom in premočjo, a dolgo brez učinkovite akcije za nov zadetek. Blizu je bil Verlič, Andreja Hebarja so ustavili s prekrškom, Aleksandar Magovac je meril tik ob golu, malo je zmanjkalo Tičarju ...

Nato pa je zmagovalca dokončno odločil slovenski prvi napad, po lepi akciji je pet minut pred koncem neubranljivo meril Jeglič. Nekaj sekund pred koncem pa je na prazna vrata zadel še Žiga Pance.

V petek bo Slovenija ob 19.30 igrala z Italijo, v soboto pa ob isti uri še z Belorusijo.

 Selektor Ivo Jan po tekmi:

Slovenija : Madžarska 4:1 (1:0, 1:1, 2:0).

* Ledena dvorana Bled, gledalcev 500, sodniki: Bulovec, Bajt (glavna), Markizeti, Arlič (vsi Slovenija).
* Strelci: 1:0 Sabolič (Kovačevič, Jeglič, 18.), 1:1 Miskolczi (Pavuk, 24.), 2:1 Rodman (Urbas, 27.), 3:1 Jeglič (Sabolič, 55.), 4:1 Pance (Urbas, Verlič, 60.).
* Kazenske minute: Slovenija 6, Madžarska 8.

Ne spreglejte