Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2019,
21.31

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Ivo Jan Bled risi EIHC turnir slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 7. 2. 2019, 21.31

5 let, 2 meseca

turnir eihc, bled, 1. dan

Slovenci ugnali Madžare, Jeglič se je vrnil z zadetkom in podajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled | Slovenci so brez večjih težav ugnali Madžare. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Slovenci so brez večjih težav ugnali Madžare.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je tridnevni pripravljalni hokejski turnir na Bledu začela z zmago s 4:1 nad Madžari. To je bila prva zmaga Iva Jana v selektorski vlogi. Po slabem letu dni in dopinškem prekršku v Pjongčangu se je v reprezentanco vrnil Žiga Jeglič ter k zmagi prispeval zadetek in podajo. Slovenci se bodo v petek ob 19.30 pomerili z Italijani, ti so v četrtek s 3:2 strli B-reprezentanco Belorusije.

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled
Sportal Slovenci domači turnir odprli z zmago

Slovenska hokejska reprezentanca se je zbrala drugič v sezoni. Na novembrski turnir v Minsk je selektor Ivo Jan odpeljal močno pomlajeno in manj izkušeno reprezentanco, na tokratnem turnirju pa računa tudi na večino standardnih članov. Za reprezentanco, ki ni popolna (manjka eden od pomembnejših členov napada Jan Muršak, poškodovana sta Ken Ograjenšek in Anže Kuralt), prvič po dopinškem prekršku na olimpijskih igrah nastopa Žiga Jeglič.

Slovenci so se za uvod udarili z Madžari, s katerimi se bodo srečali tudi na aprilskem svetovnem prvenstvu drugega razreda v Kazahstanu. Vzhodni sosedi na Bledu še zdaleč niso z najmočnejšo zasedbo. Prišli so z mešanico izkušenih in mlajših hokejistov, med katerimi peterica še nikoli ni igrala za člansko reprezentanco. Večina jih igra v domačih klubih, ki so del lige EBEL, slovaške lige in lige Erste, v kateri igrajo madžarske, romunske in avstrijske ekipe.

Madžari, ki na Bled niso prišli z najmočnejšimi igralci, niso bili kos Slovencem. | Foto: Peter Podobnik / Sportida Madžari, ki na Bled niso prišli z najmočnejšimi igralci, niso bili kos Slovencem. Foto: Peter Podobnik / Sportida

Slovenci, v vratih katerih je bil Gašper Krošelj, so bili na koncu pretrd oreh za Madžare, ti so bili še najbolj nevarni ob koncu druge tretjine, ko so pritiskali za izenačenje na 2:2, a jim ni uspelo kaznovati napak slovenske obrambe.

Slovenskega čuvaja mreže so ugnali le enkrat, in sicer v začetku drugega dela, ko je vodstvo, ki ga je v 17. minuti ob igralcu več priboril razigrani Robert Sabolič, izničil Mark Miskolczi. Pri 1:1 ni ostalo dolgo, David Rodman je kmalu zatem z zadetkom za novo vodstvo postavil rezultat prvih 40 minut (2:1). V zadnjem delu so Janovi varovanci prevladovali, pet minut pred koncem je neubranljivo zadel povratnik Jeglič in razblinil dvome o zmagovalcu, Žiga Pance pa je z zadetkom v prazen gol postavil končnih 4:1.

Slika je dobra, Italijani bodo trši oreh

"Zadovoljen sem z rezultatom, zaslužili smo si to zmago. So stvari, ki jih bo treba še popraviti, zlasti izgube ploščkov visoko v obrambni tretjini in srednji tretjini, da nasprotnikom ne dajemo preveč priložnosti. Slika pa je dobra. zadovoljni smo s pristopom vseh 21 igralcev, ki so bili na ledu. Za prvo tekmo smo lahko zadovoljni," je po srečanju dejal selektor in pogled usmeril proti petkovemu tekmecu Italiji: "Nedvomno bo Italija trši oreh kot Madžarska. So zelo disciplinirani. Vidi se, da se reprezentanca pozna. Mislim, da bodo bolj agresivni, zlasti v naši obrambni tretjini, tako da bo moral plošček s palice na palico hitreje teči, če bomo želeli igrati svojo igro."

Selektor Ivo Jan po tekmi:

Zahvala Kristanu in Rodmanu

Pred današnjo prvo tekmo so se na ledu blejske dvorane spomnili bogatih karier svežih upokojencev Marcela Rodmana in Roberta Kristana. Predsednik HZS Matjaž Rakovec jima je izročil priznanji.

Fotogalerija s tekme (Foto: Peter Podobnik/Sportida):
Fotogalerija
1 / 21

V petek nad Italijane

Po četrtkovem srečanju se bodo Slovenci v petek ob 19.30 pomerili z Italijo, za konec turnirja pa v soboto še z Belorusijo, ki je na Gorenjsko poslala svojo manj kakovostno ekipo. Beloruski hokejisti igrajo v klubu Dinamo-Molodechno​​​​​​, ki v domači Extraligi zaseda četrto mesto. Prva beloruska reprezentanca, s KHL-ovci, pa je te dni na turnirju na Slovaškem. 

Italijansko zasedbo na turnirju sestavljajo hokejisti iz lige EBEL, Alpske lige pa tudi Nemčije in Švice. 

To je zadnji zbor reprezentance pred aprilskimi pripravami na svetovno prvenstvo.

slovenska hokejska reprezentanca Gašper Krošelj
Sportal Stopil stopnico višje, kjer ni lahko, a uživa v izzivu

Turnir EIHC, februar (7.-9. februar) 

četrtek, 7. februar 
Italija : Belorusija B 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Slovenija : Madžarska 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Sabolič 17. (Kovačevič, Jeglič, PP1), D. Rodman 27. (Urbas), Jeglič 56. (Sabolič, Tičar), Ž. Pance 60. (Urbas, Verlič, EN); Miskolczi 24. (Pavuk)
Poročilo s tekme
Postava Slovenije: 
Krošelj, Pintarič, Čimžar, Hebar, Jeglič, Kalan, Koblar, Kovačevič, Logar, Magovac, Pance, Podlipnik, Repe, Rodman D., Sabolič, Selan, Simšič, Štebih, Tičar, Urbas, Verlič, Zajc; Selektor: Ivo Jan

petek, 8. februar 
16.00 Belorusija – Madžarska
19.30 Slovenija – Italija

sobota, 9. februar 
16.00 Italija – Madžarska
19.30 Slovenija – Belorusija

PP1 - zadetek z igralcem več
EN - zadetek v prazen gol

 

Seznam slovenske reprezentance za turnir EIHC (Bled, 7.-9. februar):

Vratarji: Gašper Krošelj (Mlada Boleslav, češka Extraliga), Matija Pintarič (Rouen, francoska Ligue Magnus), Žan Us (HK SŽ Olimpija, Alpska liga);
Branilci: Sabahudin Kovačević (Mlada Boleslav, češka Extraliga), Miha Logar (Strasbourg, francoska Ligue Magnus), Aleksandar Magovac (Grenoble, francoska Ligue Magnus), Matic Podlipnik (Karlovy Vary, češka Extraliga), Jurij Repe (Herning, Metalligaen), Maks Selan (Chamonix, francoska Ligue Magnus), Miha Štebih (Dukla Jihlava, češka druga liga WSM); Mark Čepon (Medveščak, liga EBEL)
Napadalci: Tadej Čimžar, Luka Kalan, David Rodman, Luka Bašič (vsi Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Andrej Hebar (UTE, liga Erste), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Gregor Koblar, Miha Zajc (ŠZ Olimpija, Alpska liga), Žiga Pance (Jegesmedvek, liga Erste),  Robert Sabolič (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL), Nik Simšič (Medveščak, liga EBEL), Rok Tičar (Köln, DEL), Jan Urbas, Miha Verlič (Fischtown, DEL)
Rezerve: vratar Rok Stojanovič (Lyon, francoska Ligue Magnus) branilec Žiga Pavlin (posoja iz Čeških Budejovic v Plzen, češka Extraliga); napadalec: Aljaž Predan (Red Bull Salzburg II, Alpska liga).

 

Preberite še:

Mark Čepon
Sportal Uradno: "medveda" prihajata v Tivoli
Luka Vidmar
Sportal Nikoli ni pomislil na konec kariere
zbor hokejske reprezentance Bled
Sportal Četa Iva Jana še ni popolna, na domači turnir z visokimi pričakovanji

 

Ne spreglejte