Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2014,
8.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano liga EBEL Aleš Mušič Andrej Hebar

Petek, 24. 10. 2014, 8.00

7 let, 12 mesecev

Po 11. porazu dolg sestanek Olimpije, a "nič kritičnega"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljančani so se po porazu z Bolzanom zaprli v slačilnico in pred novinarje stopili po polurnem sestanku. Vsebina pogovora je znana le njim, upamo le, da so iz njega potegnili kaj pozitivnega.

V Tivoliju v četrtek nič drastično novega. Gledalci, nekaj sto jih še vztrajno spodbuja zmaje, so dočakali 11. poraz zeleno-belega tabora v sezoni, ki ostaja pri zgolj dveh zmagah. Da je treba po domačih tekmah Olimpije, odkar jo vodi Fabian Dahlem, na izjave čakati malce več časa – Nemec je namreč naklonjen pogovorom z varovanci, ko so misli v glavah še sveže –, smo se novinarji že navadili. A včeraj so si zmaji vzeli precej več časa, celo toliko, da se je novinar nacionalne televizije na montiranje prispevka za zadnjo večerno oddajo moral odpraviti brez komentarja igralcev iz domačega tabora.

Ko so kazalci na uri kazali že krepko čez 22. uro, sta iz slačilnice le prišla povratnik Andrej Hebar in Aleš Mušič. "Včasih si je treba po tekmi kaj povedati. Spet smo izgubili, tako da je bilo prav, da smo se pogovorili. Ni bilo nič kritičnega, ampak bolj pozitivno," se je sestanka dotaknil kapetan, ki priznava, da je težko, ko se porazi kopičijo drug za drugim. Želi si, da bi vendarle izboljšali učinkovitost. "Letos smo res zelo neučinkoviti, saj plošček ne gre in ne gre v gol. Niti ne vem, kakšno je naše povprečje (21 zadetkov na 13 tekmah). Mislim, da bi morali večkrat poskušati spraviti plošček v gol in nato iti na odbite ploščke. Tudi v naši ligi večinoma ni več veliko lepih zadetkov, ampak jih je veliko iz odbitkov pred golom. Mi pa to premalo izkoriščamo, tako da bo treba ta element bolje vključiti v igro."

Niso vrgli puške v koruzo

Da je bil sestanek ekipna odločitev in da pogovor vselej pozitivno deluje, se je strinjal tudi Andrej Hebar, ki bo o razlogih za predčasno končano slovaško avanturo pri Zvolnu spregovoril po prvem novembru, ko bo razrešena še zadnja stvar.

"Kaj reči po porazu? To, da bo treba bolj pritiskati na gol, da bo treba več streljati in igrati proti golu. Druga stvar pa je ta, da se plošček preprosto ne odbija, kot bi si želeli. Škoda, da nam na koncu ni uspel priključek, da bi navijače malo razveselili, a puške vsekakor nismo vrgli v koruzo. Ekipa ima potencial. Potrebujemo tekmo, ki jo bomo obrnili in zmagali. Potem bo lažje," je še pripomnil 30-letni napadalec, ki se je na prvem srečanju v Tivoliju počutil domače, in pohvalil gledalce za podporo.

Na to, ali bo Olimpiji kaj lažje po prihodnji tekmi, bo treba počakati do nedelje, ko jo čaka zahtevno gostovanje pri češkem Znojmu.

Ne spreglejte