Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 8. 2008,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 8. 8. 2008, 17.23

8 let

Pekolj: Boljše pripravljeni kot lani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acroni Jesenic so včeraj končali devet dni trajajoče kondicijske priprave v Moravskih Toplicah v Prekmurju. Kondicijski trener Rok Pekolj meni, da je moštvo pripravljeno boljše ...

... kot v istem obdobju lani in da lahko dosežejo veliko. V Prekmurju se je mudilo 29 hokejistov, z njimi pa je treniral tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar.

In kako so potekale priprave? "Začeli smo v petek popoldne, ponavadi smo zjutraj tekli na trim stezi v prijetni senci tekli eno uro, opoldne šli v fitnes, zvečer pa na rolerje ali počeli kakšne koordinacijske vaje na malonogometnem igrišču," je potek predstavil Rok Pekolj.

Bolje pripravljeni, a tudi bolj utrujeni

Podobne priprave na isti lokaciji so železarji opravili že v lanski sezoni, v kateri pa na koncu niso dosegli želenega. Prav zaradi tega je smiselno primerjati oboje priprave. "Moštvo je boljše pripravljeno kot lani, vendar v tem trenutku tudi bolj utrujeno. Fantje so izčrpani in rabijo par dni za regeneracijo, seveda pa je bil en teden teh priprav le nadgradnja individualnih programov, ki so jih delali čez poletje. Z prihajajočim mesecem pa sem prepričan, da bomo naredili dobro bazo za celo sezono in da bomo letos lahko zelo visoko uvrščeni," je optimističen Pekolj.

Priprav so se udeležili tudi nekateri mlajši igralci, ki so bili prvič vključeni v delo članskega moštva, zato je razumljivo, da niso bili povsem na nivoju starejših, bolj izkušenih igralcev. "Pozna se njim, da so mlajši in bodo rabili še kar nekaj časa, da bodo prišli na nivo starejših igralcev, ki so res 'mašine'. Zagotovo pa je bila to za njih dobra motivacija, da so trenirali in se trudili po svojih najboljših močeh. Čez par let bodo eni zagotovo igrali v boljših evropskih ligah," pravi Pekolj. S treningi na letu bodo Jeseničani začeli v ponedeljek, prvi prijateljski obračun pa bo na sporedu 26. avgusta, ko se bodo pomerili pred domačimi navijači proti francoskemu Brianconu.


Fotoutrinki s priprav:



Ne spreglejte