Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
20.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija Marko Popovič hokej liga EBEL

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 20.13

6 let, 7 mesecev

Ljubljanski hokejisti pomagajo družinam v stiski

Olimpija na pomoč otrokom, ker volja vselej najde pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Čeprav denarja nimajo na pretek, so se hokejisti Olimpije odločili za predpraznično novoletno akcijo in bodo eno od zadnjih tekem v iztekajočem se letu zaznamovali z dobrodelnim projektom. Na torkovi preizkušnji lige Ebel s Celovčani bodo izkupiček od prodanih vstopnic namenili ZPM Moste Polje, ob tem pa bodo zbirali še nepokvarljivo otroško hrano.

Tokrat vstop na torkovo tekmo ne bo prost, temveč bo Olimpija denar od prodanih vstopnic namenila pomoči potrebnim. Zbirali pa bodo tudi nepokvarljivo hrano za otroke. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Tokrat vstop na torkovo tekmo ne bo prost, temveč bo Olimpija denar od prodanih vstopnic namenila pomoči potrebnim. Zbirali pa bodo tudi nepokvarljivo hrano za otroke. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nekoč so v Tivoliju decembra pripravili Božičkovo tekmo, na kateri so ponudili prost vstop in obdarovali otroke. Zdaj so se odločili za nekoliko drugačno akcijo, cilj je pomagati tistim, ki nimajo, čeprav glede na kronično sušo v klubski blagajni tudi ledeni zmaji spadajo med tiste, ki nimajo prav veliko.

"To je odločitev kluba. Gre za spremembo, sami vidimo, kako je, če si odvisen od pomoči. Rekli smo si, da bomo eno tekmo namenili nekomu, ki si sam ne more privoščiti veliko, zato je bila odločitev preprosta. Nekaj pokroviteljev je že kupilo karte in obljubilo pomoč, tako da je zadeva kar simpatično stekla," je projekt na današnji novinarski konferenci, ki je večinoma minila v ljubljanski mestni hiši, predstavil predsednik kluba HDD Olimpija Marko Popovič.

Ne le igranje in tarnanje, ampak tudi nekaj dobrega

Čeprav je finančni položaj Olimpije vse prej kot zavidljiv, plače igralcem tudi letos zamujajo, predsednik društva Marko Popovič pravi, da so na boljši poti. Upa, da se bodo dogovorili z dvema sponzorjema. Če se bo to uresničilo, bo po njegovih besedah sezona rešena. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čeprav je finančni položaj Olimpije vse prej kot zavidljiv, plače igralcem tudi letos zamujajo, predsednik društva Marko Popovič pravi, da so na boljši poti. Upa, da se bodo dogovorili z dvema sponzorjema. Če se bo to uresničilo, bo po njegovih besedah sezona rešena. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sodelovanje z mestom ni le na finančni ravni - pri Olimpiji upajo, da bodo čim prej dobili svoj delež iz letnega mestnega programa športa - ampak tudi na drugih ravneh.

Del tega je bila zato tudi današnja predstavitev dobrodelnega projekta, saj so udeležence iz Tivolija do mestne hiše popeljali z novostjo Ljubljanskega potniškega prometa, električnim vlakcem Urbanom, v mestni hiši pa je nato tudi župan Zoran Janković podprl projekt in obljubil, da bo, če bo le utegnil, tudi sam prišel na torkovo tekmo.

"Mesto podpira ljubljanski šport in tudi hokej Olimpije. V  letnem programu športa smo pomoči deležni tudi mi, sodelujemo s podjetji v okviru mestne občine Ljubljana. Zato želimo temu mestu nekaj vrniti. Da ne gre samo za to, da igramo in pridemo tarnat, ko kaj želimo, ampak da naredimo kaj dobrega," še pravi predsednik kluba.

"Če se bodo uresničili dogovori s sponzorji, bo sezona rešena ..."

Ob robu predstavitve projekta se seveda ni mogel izogniti niti aktualnemu dogajanju v klubu, zatrdil pa je, da se stvari premikajo na bolje in da bodo igralcem vsaj del zaostalih obveznosti lahko poravnali v kratkem.

"Zaradi dogodkov, ki jih je bilo težko načrtovati, smo padli v  finančno luknjo, pojavile so se težave z izplačilom plač. To smo zdaj uredili, januarja pričakujemo nekaj sponzorskih prilivov, tako da bi se zadeva morala normalizirati. Upam, da se bosta uresničila še dogovora z dvema sponzorjema. Če bo tako, bo sezona rešena, dosegli pa bodo tudi to, da bomo lahko začeli sezono načrtovati že januarja," je o tej temi dejal Popovič.

Za otroke

"V decembru je še veliko več potreb po pomoči, ljudje se na nas obračajo, ker jih otroci dobesedno silijo v to, da iščejo pot iz dolgotrajne stiske," pravi Anita Ogulin. | Foto: Siol.net/ A. P. K. "V decembru je še veliko več potreb po pomoči, ljudje se na nas obračajo, ker jih otroci dobesedno silijo v to, da iščejo pot iz dolgotrajne stiske," pravi Anita Ogulin. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Izkupiček tekme bo namenjen Zvezi prijateljev mladine Moste Polje in njenemu projektu Volja vselej najde pot. Vodja Anita Ogulin se je zahvalila za podporo in izrazila zadovoljstvo, da so športniki, čeprav tudi sami v ne najboljšem finančnem položaju, pripravljeni pomagati otrokom v stiski.

"Sredstva bodo namenjena družinam v stiski, ta projekt pomeni celostno pomoč družinam v stiski. V decembru je še mnogo več potreb po pomoči, ljudje se na nas obračajo, ker jih otroci dobesedno silijo v to, da iščejo pot iz dolgotrajne stiske. Kar zadeva konkretni projekt, so nas poklicali iz kluba, pa smo se dogovorili. Seveda mi je težko, ker gre za igralce, ki tudi sami nimajo ničesar. Predlagala sem, da bi pomagali tudi njim, pa so rekli, da ne, da gre tokrat za družine in otroke, ki se teh praznikov ne morejo veseliti, kot bi se otroci morali veseliti veselega decembra," je dejala Anita Ogulin.

Pomoč z vstopnicami in nepokvarljivo hrano

Navijači bodo lahko, kot je poudaril nosilec projekta Matjaž Rozman, pomagali na dva načina: tako, da bodo kupili vstopnice in se jih bo pod Rožnikom zbralo čim več, pa tudi tako, da bodo prinesli nepokvarljivo otroško hrano, to bodo zbirali ob vhodih v dvorano Tivoli. Tekma s Celovčani se bo začela ob 18.15.

Ne spreglejte