Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 15.16

8 let

Olimpija kot prva spravila na kolena Capitals

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V četrtem krogu hokejske lige EBEL je v Hali Tivoli gostovalo vodilno moštvo na lestvici, Vienna Capitals.

Dunajčani so prišli v Ljubljano kot še edina nepremagana ekipa, vendar pa se iz nje vračajo s prvim porazom, saj je Zavarovalnica Maribor Olimpija slavila zmago s 4:3 po izvajanju kazenskih strelov.


V uvodnih minutah si nobena ekipa ni pripravila resnejše priložnosti, nekoliko več so bili pri ploščku gostje. Slednji so prvi resneje zagrozili, ko je dvakrat nevarno poizkusil Kelly Fairchild. Kljub temu so se prvi vodstva veselili domači igralci. Dejan Kontrec je najprej izsilil prekršek, nato pa še povedel "zmaje" v vodstvo. Strel je vratar Dunaja sicer ubranil, a zelo nespretno, saj ga je plošček preletel. Vodstvo pa ni dolgo trajalo, saj je bilo v sedmi minuti na semaforju 1:1. Marc Tropper je streljal proti vratom, odbit plošček pa je v prazno mrežo pospravil Fairchild.

V 7. minuti je pri Dunaju Aaron Fox prejel dve plus dve minuti kazni zaradi visoke palice. Zmaji so izkoristili že prvo kazen, ko je s strelom po tleh vratarja Jeana Philippa Labba premagal Jeremiah McCarthy. Malo zatem je bil izključen pri gostih Fairchild in "zmaji" so imeli na ledu dva igralca več. Po lepi kombinaciji Jake Avgustinčiča, Tomaža Vnuka in Kontreca je slednji dosegel svoj drugi gol na tekmi in povišal na 3:1. Do konca tretjine se rezultat ni več spremenil, za domače je nevarno zapretil Brendan Yarema, pri gostih pa Marcel Rodman.

Zmaji prejeli v 20 sekundah dva gola

V drugi tretjini si je v 25. minuti prislužil kazen Greg Kuznik. To so gostje izkoristili, saj je Fox znižal na 2:3. Slednji je streljal, navidez ne tako nevaren udarec pa je presenetil sicer zanesljivega vratarja Alexa Westlunda. Le dvajset sekund zatem so Ljubljančani doživeli nov šok, ko je Pascal Rheaume podal pred vrata, Alexander Höller pa je plošček pospravil v mrežo in izenačil na 3:3.

V 32. minuti je bilo pred vrati "zmajev" zelo vroče, saj so s streli le meter od gola poizkusili Dan Bjornlie, Tropper in Rheaume, slednji je celo zadel vratnico. Do konca druge tretjine se rezultat ni več spremenil, podjetnejše je bilo avstrijsko moštvo, še posebej nevarno je bilo prav v zadnji minuti, ko so imeli "zmaji" igralca manj.

V zadnji tretjini brez gola

Olimpija je v tretji tretjini od 46. do 48. minute vršila pritisk na gostujoča vrata, nevarno sta zapretila Kevin Mitchell in Kenny Corupe, vendar se je pritisk končal, ko je Mitchell prejel v 48. minuti kar dve kazni. Gostje so poizkusili s kar nekaj nevarnimi streli, še posebej sta bila nevarna Tropper in Fox, a so se "zmaji" ubranili in celo nevarno zagrozili prek Raffaela Intranuova.

V predzadnji minuti so bili gostje blizu zadetku, najprej je poizkusil Rheaume, malo za njim pa se je sam pred Westlundom znašel Manuel Latusa, ki je sprožil kar dva strela, a je bila ljubljanska tridesetica obakrat na mestu. V podaljšku so bili nevarnejši Dunajčani, a se rezultat vseeno ni spremenil, tako so zmagovalca odločili kazenski streli. Tu so bili uspešnejši "zmaji", saj je vratar Westlund obranil vse tri strele, za domače pa je zadel Mitchell. Ljubljančani so prva ekipa v letošnji sezoni, ki ji je uspela premagati ekipo iz Dunaja.

Ne spreglejte