Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2013,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 5. 5. 2013, 9.37

8 let

Nov poraz "risov", Švica na kolena spravila Kanado, Kovalčuk pokoril Nemce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Risi'' imajo po drugi tekmi SP na računu dva poraza. Belorusi, ki so dobro izkoriščali vse ponujene priložnosti, so zmagali s 4:3. Švica ugnala Kanado. "Hat-trick" Ilje Kovalčuka.

Varovanci Matjaža Kopitarja so v tekmo krenili veliko bolj odločno kot v soboto proti Norvežanom, v 14. minuti je akcijo začel Gašper Kopitar, nadaljeval je Rok Pajič, ki je lepo podal na drugo stran do kapetana Tomaža Razingarja, ta pa je poskrbel za prvo vodstvo na tekmi. A veselje ni trajalo prav dolgo, saj je v 18. minuti Aleksander Kulakov našel luknjo v slovenski obrambi, lepo podal do Ilje Kaznadeja, ki je prvič ugnal Lixa. V 30. minuti so Belorusi prek Aleksandra Kitarova zvišali na 2:1, izenačenje pa sta v 42. minuti zrežirala brata Rodman. V gneči pred golom je najprej poskušal David, delo pa je nato opravil Marcel. A spet je sledil hiter hladen tuš, v 44. minuti je številčno prednost po odbitku izkoristil Andrej Filičkin. Slovenci so še naprej poskušali in to se jim je obrestovalo v 55. minuti, ko je po izjemni podaji izza gola Žige Jegliča izenačil Robert Sabolič. Sledila je črna 56. minuta, ko je Aleksej Ugarov sam pridrsal pred Kristana in zapečatil slovensko usodo. ''Rise'', ki jim po dveh porazih voda že pošteno teče v grlo, je zmage tokrat stala neučinkovitost - razmerje v strelih je bilo namreč 30:17 v prid Slovenije.

Švica je poskrbela za prijetno presenečenje, saj je po izvajanju kazenskih strelov premagala Kanado. Norvežani so tesno ugnali Dance. Po vsej verjetnosti bo prav torkova tekma med danskimi in slovenskimi hokejisti odločala, kdo bo ostal v elitni diviziji.

V Helsinkih so prvi na led stopili naši severni sosedi, ki so z 1:3 priznali premoč Francozom. Obračun med Nemčijo in Rusijo je bil napet do samega konca. Prvi so v zadnji tretjini dosegli izenačujoč zadetek, a so ga sodniki razveljavili. Tri gole je za Ruse dosegel Ilja Kovalčuk. Za konec so ZDA ugnale Latvijo.

Ne spreglejte