Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Nik Zupančič Avstrija Francija Slovaška

Petek, 12. 2. 2016, 9.24

8 let

Nik Zupančič: Zaslužena zmaga in sporočilo, kako bomo pristopili na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Zasluženo smo zmagali. To je sporočilo za nas in avstrijsko ekipo, kako bomo pristopili na svetovnem prvenstvu," je po suvereni zmagi Slovenije nad severnimi sosedi (6:2) dejal slovenski selektor.

Slovenska izbrana vrsta je prvi dan turnirja v Innsbrucku na obračunu z večnimi tekmeci pokazala všečno predstavo, sploh v prvih dveh tretjinah, in gostiteljem ni ponudila niti manjših možnosti za zmago. Vodstvo agresivnih risov – prav več napadalnosti in agresivnosti je cilj Nika Zupančiča – se je višalo iz minute v minuto, sredi tekme je bilo že 5:0, na koncu pa 6:2.

"Pred tekmo smo si zadali, da v določenih conah ne bomo izgubljali veliko ploščkov, da bomo večinoma igrali na nasprotnikov gol in da bomo, ko bodo priložnosti, tudi ustrelili proti golu. Iz tega smo si ustvarjali priložnosti. Nekaj je bilo tudi naše znane kreativnosti. Rezultat je tukaj. Ko imaš visoko vodstvo, se velikokrat zgodi, da je igra raztrgana, kar je bilo tudi videti v zadnji tretjini. Nasprotnik je malo več tvegal, mi smo podzavestno delali stvari, ki so nevarne, na primer izgubljali ploščke, in potem je tudi nasprotnik dobil zalet in ogrozil naša vrata.

A če potegnem črto, smo zasluženo zmagali. To je neko sporočilo za nas in avstrijsko ekipo, kako bomo pristopili na svetovnem prvenstvu (Slovenija in Avstrija bosta na aprilskem SP glavni kandidatki za vrnitev med elito, op. a.)," je po zmagi misli strnil novi selektor, ki v svojem mandatu še ne pozna poraza. Pod njegovim vodstvom so risi dobili vse štiri tekme.

"Dominirali smo in igrali, kot se spodobi"

Zupančič je bil kljub nekaterim napakam zadovoljen z igro vseh, tudi mlade četrte peterke: "Zadovoljen sem z vsemi štirimi, tudi s četrto, nekaj napak je bilo, a kako se bodo fantje kaj naučili, če ne iz prakse. Tokrat je bila idealna tekma za preizkus takšnih stvari."

Ker sta zadnja leta standardni hobotnici (Robert Kristan in Luka Gračnar) že nemalokrat branili proti Avstrijcem, je 47-letni strateg v ogenj poslal povratnika med vratarji Matijo Pintariča. Štajerski čuvaj mreže je svoje delo opravil dobro, zaustavil je 19 od 21 strelov nasprotnikov. "V prvih dveh tretjinah smo dominirali, igrali smo, kot se spodobi. Po prvi tretjini smo se dogovorili, da ne popuščamo, saj je 2:0 še zelo odprt rezultat in ne pomeni nič. Igrali smo še agresivneje, oni pa so se še bolj zapletali v obrambi. Bili so presenečeni, kako dinamično smo igrali, kar se je pokazalo tudi na rezultatu. Po takšnem vodstvu je v zadnji tretjini težko igrati na visoki ravni, a smo kljub temu igrali pametno in izpeljali tekmo brez zapletov. Vedno je prijetno premagati sosede," je bil zadovoljen 26-letnik, ki je z reprezentanco zadnjič sodeloval na svetovnem prvenstvu pred petimi leti.

Ne spreglejte