Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Dallas Stars Ottawa Senators Anaheim Ducks Calgary Flames

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 16.46

8 let

Ni podal enkrat, ampak kar petkrat (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Dallasa so bili na tekmi z Ottawo nevarnejši tekmec, a so prejeli kar sedem golov. Derbi dna v Kaliforniji je pripadel Anaheimu, blestel je petkratni podajalec Ryan Getzlaf.

Dallas na zahodni razpredelnici ostaja na vodilnem mestu. Proti klubu iz kanadski prestolnici je lovil šesto zaporedno zmago. Bil je nevarnejši in na vrata Senatorjev sprožil 37 strelov, medtem ko jih je Ottawa le 20, a mu to ni pomagalo do uspeha. Izgubil je s 4:7. Dva zadetka je prispeval njegov prvi strelec Jamie Benn, ki je v tej sezoni v polno zadel že šestnajstkrat. Favorizirani gostitelji so bolje začeli dvoboj in Ottawi preprečili, da bi v uvodnih sedmih minutah streljala v okvir njihovih vrat.

Pri gostih je blestel vratar Craig Anderson. Ubranil je 33 strelov, njegovi soigralci pa so bili izjemno podjetni v protinapadih. Tako so se pod tri zadetke podpisali le strelci, ki niso prejeli nobene podaje. Jean-Gabriel Pageau je dvema zadetkoma – oba je dosegel v zadnji tretjini – dodal podajo, tri točke je zbral tudi Mark Stone (gol in dve podaji), Mike Hoffman pa je bil dvakratni strelec. Bobby Ryan se je še devetič zapored vpisal med strelce oziroma podajalce. Na zadnjih devetih tekmah je zbral 11 točk (štirje goli in sedem podaj).

Ottawa je s tem prekinila neslaven niz, saj je izgubila zadnjih sedem srečanj z Dallasom.

Na derbiju dna v Kaliforniji je izstopal Ryan Getzlaf. Prispeval je kar pet podaj in izenačil klubski rekord Anaheima. To ni bila njegova prva tekma v ligi NHL, ki jo je končal s petimi podajami. Pred sedmimi leti mu je enak podvig uspel na srečanju z Detroitom. Rački so premagali Calgary s 5:3, dvakrat pa sta v polno zadela Rickard Rakell in Corey Perry.

Ne spreglejte