Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
18.38

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
olimpijske igre Soči liga NHL Tampa Bay Lightning Steven Stamkos

Natisni članek

Torek, 4. 2. 2014, 18.38

5 let, 5 mesecev

Nesrečnik Stamkos v soboto po odgovor, ali je pripravljen za Soči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Po slabih treh mescih okrevanja po zlomu golenice naj bi kanadski hokejski as Steven Stamkos v soboto zaigral proti Detroitu. Obračun naj bi odgovoril na vprašanje, ali je pripravljen na OI.

Kanadčani se v zadnjih dneh vse pogosteje ukvarjajo z vprašanjem, ali je Steven Stamkos vendarle ekspresno okreval in bo lahko pomagal soigralcem pri lovu na ubranitev olimpijskega zlata. "Vročica Stamkos, vsi jo imamo," pravijo predstavniki sedme sile, ki čakajo na soboto, ko bo Tampa odigrala zadnjo tekmo pred olimpijskim premorom. V goste prihajajo Rdeča krila iz Detroita. Takrat naj bi se v tekmovalni ritem vrnil 23-letnik, od katerega so privrženci Javorovih listov pred poškodbo veliko pričakovali. Spomnimo, Stevenu Stamkosu je 11. novembra na obračunu proti podprvakom zagodel zlom golenice, a kleni napadalec je kaj kmalu po operaciji začel treninge, v ponedeljek pa je opravil prvi pravi trening, ki je vključeval tudi kontakte. Napadalec je po treningu povedal, "da je bolečina še prisotna, a obvladljiva, in da se po vseh treningih, ki jih je opravil, počuti dobro ter da je v ponedeljek poleg fizične ovire premagoval tudi mentalno."

Kot kaže, se bo Stamkosu želja, da bi tekmovalni ritem občutil še pred olimpijskimi igrami, izpolnila v soboto. Ugibanj o tem, ali bo kanadski tabor primoran spremeniti olimpijski seznam, bi bilo lahko tako kmalu konec.

 

Ne spreglejte