Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2013,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 3. 2013, 21.52

8 let

Nepramagljivi Chicago melje naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi v noči na soboto so bile le tri tekme. Ekipa Chicago Blackhawks je dobila še 18 tekmo v sezoni in na 21 zaporednih tekmah os osvojili vsaj točko.

Chicago je v ligi NHL naredil še korak k podaljšanju rekorda po številu točk. Z zmago s 4:3 po podaljšku proti Columbusu so namreč že na 21. tekmi zapored osvojili vsaj točko, odločilni gol je dosegel Brent Seabrook. Na preostalih sinočnjih tekmah je St. Louis s 4:2 premagal Edmonton, Anaheim pa je bil s 3:2 boljši od Minnesote. Chicago ima po začetku letošnje skrajšane sezone na 21 tekmah že 18 zmag in tri poraze po podaljšku; upoštevajoč še lansko sezono, pa so hokejisti Chicaga eno točko osvojili na 27 zaporednih tekmah, kar je tretji najdaljši niz v zgodovini tega tekmovanja. Pred njimi so le hokejisti Montreala iz sezone 1977/78 z 28 zaporednimi tekmami s točkami ter rekorderji, Philadelphia Flyers (1979/80) s 35 tekmami z vsaj eno točko.

Čeprav je Columbus sezono začel povsem drugače kot Chicago, je namreč na zadnjem mestu zahodne konference, je bil za vodilno ekipo lige trd oreh. Ryan Johansen je v zadnji tretjini poskrbel za izenačenje, Seabrook pa za olajšanje navijačev v United centru minuto in pol pred koncem podaljška. "Borili so se do konca. Ni lahkih tekem in nikoli si ne moreš privoščiti počitka," je tekmece pohvalil strelec zmagovitega gola.

V Anaheimu so domači hokejisti po hitrem vodstvu, sredi druge tretjine je bilo že 3:0, proti Minnesoti popustili, kar bi se jim na koncu skorajda maščevalo. Tekmeci so namreč dobili zadnjo tretjino in znižali na 2:3. Preobrata vseeno ni bilo, veteran pri domačih Teemu Selanne pa se je veselil že svojega 669. gola v ligi, ki je racmanom pomagal do osme zaporedne domače zmage.

St. Louis pa je slavil s 4:2, čeprav je po prvi tretjini tekme z Edmontonom kazalo precej slabo. A začetni zaostanek z 0:2 so domači izničili ob polovici tekme, v zadnji tretjini pa sta Vladimir Sobotka in David Backes poskrbela za popoln preobrat in zmago.

Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo v soboto v Kanadi igralo dvoboj z Vancouvrom.

Ne spreglejte