Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 1. 2014,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 2. 1. 2014, 18.03

8 let

Nemočni Kralji le nemo opazovali šov St. Louisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na petek so pravi polom doživeli Kopitarjevi Kralji, ki so v svoji mrežo občutili petardo St. Louisa. Pri gostiteljih sta se izkazala TJ Oshie (dva zadetka) in Brian Elliott (shutout).

To je bil že peti zaporedni poraz Kraljev, ki so se znašli v krizi. Martina Jonesa je v peti minuti premagal Brenden Moorow, ko je novinec med vratnicama kalifornijske ekipe v drugi tretjini klonil po strelu TJ Oshia, ki je sicer dvakrat zadel in si prislužil podporo navijačev , ga je v vratih zamenjal Ben Scrivens, ki je do konca tekme prejel še tri zadetke. Na drugi strani je ključe od vrat dodobra skril Brian Elliot, za katerega je bil to tretji "shutout" sezone. "Ko izgubiš petkrat zapored, je vedno težko. Pomembno je, kako se takrat odzoveš. Seveda je vse lahko in lepo, ko zmaguješ, a ko ti ne gre, moraš stopiti skupaj in pokazati najboljšo igro. Mi tega tokrat nismo storili," je bil po obračunu razočaran kapetan Kraljev Dustin Brown. Anže Kopitar, ki je igral 20 minut, je poskusil z dvema streloma.

Nekoliko blažji poraz je doživela predzadnja ekipa Edmontona, ki je z 1:5 občutila moč četrte ekipe zahoda San Joseja. Na vrh lige so se kljub porazu zavihteli aktualni prvaki iz Chicaga, ki so Otočanom priznali premoč v podaljšku, ko je Coreyja Crawforda premagal Kyle Okposo, zasluge za zmago gredo tudi vratarju Jevgeniju Nabokovu, ki je ubranil 37 od 39 strelov. Tudi podprvakom bi skoraj spodletelo, a je Brad Marchand v podaljšku poskrbel, da je zmaga ostala v Bostonu. Gledalci so podaljšek spremljali tudi v Washingtonu, kjer je zvezda večera postal Jeff Skinner, ki je trikrat zatresel mrežo Philippa Grubauerja in Ovečkinovo moštvo potopil v 62. minuti.

Zmagali so še hokejisti Minnesote, ki so bili boljši od Buffala, Montreala, ki je sklatil Zvezde, Ottawe, ki se je namučila proti Winnipegu, Columbusa, ki je ugnal Phoenix, in Colorada, ki je dve točki vpisal na tekmi proti Philadelphii.

Ne spreglejte