Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 18.47

8 let

Nekdanji zapornik bo hokejsko pot nadaljeval na Švedskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mike Danton, hokejist, ki je v preteklosti nosil dres Znojma, veliko bolj pa je znan po tem, da je pet let prebil v zaporu, je po avanturi na Češkem našel zase nov klub. Odhaja na Švedsko.

Mike Danton oziroma Michael Jefferson, leta 2002 se je namreč Kanadčan preimenoval, v hokejskem svetu niti ni blestel s svojimi igrami, njegovo ime je postalo znano predvsem zaradi napeljevanju k umoru. Zaradi le-tega je Danton tudi prebil pet let v zaporu. Aretiran je bil v letu 2004, ko je igral pri St. Louis Blues. Profesionalno kariero hokejista je nadaljeval leta 2009, ko je odslužil kazen po 63 mescih za rešetkami in se tako vrnil na ledene ploskve.

Sicer je bil Mike Danton kot 20-letnik izbran na naboru lige NHL kot peta izbira za New Jersey Devils, kjer je zaigral na 87 NHL tekmah. Kasneje je zamenjal moštvo v ligi NHL, preselil se je k St. Louis Blues, kje pa ni ostal dolgo, saj je bil v tistem letu aretiran. Po petletnem premoru od hokeja, se zdaj 31-letnik ni odločil da drsalke obesi na klin. Če več, motiviran kot na začetku kariere se je odpravil v ligo CIS, kjer je dve sezoni igral pri Saint Mary's Univ. Preteklo sezoni je napadalec začel pri Oreju, moštvu, ki igra v tretji švedski ligi, sredi decembra pa se preselil v ligo EBEL, kjer je okrepil Znojmo in na 19 tekmah zbral devet točk.

V novi sezoni bi moral obleči dres Coventryja, vendar pa do tega ni prišlo prav zaradi njegove kriminalne preteklosti. Zataknilo se je pri pridobivanju vse potrebnih dokumentov za selitev v Veliko Britanijo, zavrnili so mu namreč prošnjo za vizo. Vendar pa Danton ni obupal, še naprej je iskal nove delodajalce in s pomočjo agenta jih je tudi našel.

"Izjemno sem navdušen nad tem, da se imam priložnost vrniti na Švedsko, kjer sem nedavno tudi obudil svojo profesionalno hokejsko pot. Veselim se nove priložnosti in komaj čakam da bom ponovno igral hokej," je ob podpisu pogodbe s Kramfors-Alliansen sporočil Kanadčan. Ni se niti pozabil zahvaliti svojemu agentu, ki je v veliki meri zaslužen za podpis pogodbe. "Rad bi se zahvalil svojemu agentu Mikeu Bernierju, ki si je prizadeval da bi mi našel klub v tako kratkem času. V preteklih mesecih je bilo izjemno težko."

Ne spreglejte