Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 1. 2015,
12.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings All Star

Sreda, 14. 1. 2015, 12.01

6 let, 6 mesecev

Najprej ni mogel dihati, a pozneje si je želel le na led

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski hokejski as Anže Kopitar, ki je v ponedeljek občutil moč strela Diona Phaneufa, je po neljubem dogodku razkril, kaj se je dogajalo v prvih trenutkih, ko ga je plošček zadel v vrat.

Spomnimo, na začetku zadnje tretjine ponedeljkove tekme med Los Angeles Kings in Toronto Maple Leafs je po strelu branilca kanadske ekipe Diona Phaneufa z razdalje plošček zadel v vrat Anže Kopitarja (video). Hrušičan je nekaj časa ležal na tleh, nato odšel v slačilnico, a se že po dobrih dveh minutah vrnil na led in ob koncu pomagal še pri drugem zadetku Kraljev, ki so slavili z 2:0. Dan po bolečem udarcu je 27-letnik, ki ne čuti nobenih posledic, v pogovoru z ameriškimi novinarji razkril, kako se je počutil.

Mislil, da bo bruhal

"Preprosto se nisem mogel umakniti ploščku oziroma ga ujeti z rokama. Na začetku je kazalo veliko huje, kot je bilo. Bilo je malce strašljivo, saj najprej nisem mogel dihati in sem mislil, da bom bruhal kar na ledu, a na srečo nisem," je Kopitar opisal prve nelagodne trenutke, ko se je začel celo dušiti, a je nato na srečo hitro prišel do sape.

"V slačilnici so mi pregledali grlo. Zdravnik je preveril, ali je kaj krvi oziroma ali so kakšne druge nepravilnosti," je še osvetlil dvominutni "izlet" na hiter zdravniški pregled in dodal, da je bil ob tem udarcu na začetku bolj zaskrbljen kot ob tistem pred novim letom, ko jo je skupilo njegovo uho: "Uho je bilo porezano in so ga le zašili, tukaj pa na začetku nisem mogel dihati, tako da je bila zaskrbljenost večja. A ko sem se počutil bolje, sem želel le čim prej na led."

Pokazati svojo globino

Ob Kopitarjevi vrnitvi so si oddahnili tudi soigralci, saj si nihče od Kraljev ne želi še enega imena več na listi tistih, ki jim ne morejo pomagati. Napadalec Tanner Pearson si je v soboto poškodoval nogo in že prestal operacijo. Odsoten bi lahko bil do treh mesecev. Še en napadalec, odlični mladenič Tyler Toffoli, trenutno ni v stanju za igro, saj ima mononukleozo in trenira po posebnem programu, v torek se je za kratek čas na ledu celo pridružil soigralcem.

Skoraj en mesec je zunaj tekmovalnega ritma tudi poškodovani branilec Robyn Regehr, kmalu pa bodo minili trije meseci, odkar je zadnjo tekmo odigral kaznovani branilec Slava Vojnov, ki ga obtožnica bremeni družinskega nasilja nad ženo.

A Kopitar, ki se že veseli svoje tretje NHL All-Star tekme kariere (25. januar), se, kot vselej, ne želi preveč obremenjevati s tistimi, ki jih ni: "Težko je, ker nam Tyler in Tanner ne moreta pomagati. Vsekakor ju pogrešamo. Ampak smo moštvo, ki je ponosno na svojo globino, ki jo bomo morali zdaj pokazati."

Priložnost za to bodo imeli že danes, ko v Staples Center prihaja moštvo New Jersey Devils, pri katerem bosta manjkala oboleli veteran Jaromir Jagr in Finec Tuomo Ruutu.

Ne spreglejte