Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2012,
22.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL

Četrtek, 26. 1. 2012, 22.24

8 let

Najprej na bankomat, nato na Češko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še pred tekmo med Znojmom in Acroni Jesenicami, vsi dosedanji medsebojni obračuni so pripadli Čehom, bo zanimiv obračun uprave ''železarjev'', ki mora zagotoviti 50.000 evrov.

Misli jeseniških hokejistov že dolgo niso osredotočene le na hokej, veliko bolj jim uhajajo na bančni račun, ki že lep čas ni bil obogaten s strani kluba. Slednji se namreč srečuje z največjo krizo v zadnjem času, le minute so odločale, da v ponedeljek ni vodstvo EBEL gorenjskega ponosa izključilo iz lige. Da se je preprečilo najhuje, se je moralo vodstvo obvezati, da bo poravnalo zaostale obveznosti v dveh rokih, prvi bo napočil prav v petek …

Če odmislimo vse težave, so ''železarji'' začeli kvalifikacijsko skupino s porazom proti Dunaju, ki je do zmage prišel povsem po zaslugi izkoristka dveh oziroma enega igralca več. ''Na žalost so se igralci dogovora o naši igri držali le v prvi tretjini. Že prvo menjavo v drugi tretjini smo namreč prespali in prejeli zadetek. Dunaj je v nadaljevanju igral bolje, zmago pa si je zagotovil z dvema zadetkoma ob 'power-playu'. Mi nikakor nismo igrali slabo, se je pa v primerjavi z nasprotnikom videl deficit v fizični moči,'' je po tekmi za uradno stran lige dejal trener Heikki Mälkiä.

Z drsanjem zapreti čim več prostora

Novinec v ligi je prvi del končal na predzadnjem mestu, kvalifikacijsko skupino pa je začel z zmago v gosteh v Beljaku, v zadnjem krogu pa je bil prost. Čehi so se v sredo dodatno okrepili, konkurenco med vratnicami je povečal Michael Panec, obrambno vrsto pa je obogatil Ales Sova. ''Železarji'' lahko v teh težkih časih lahko le sanjajo okrepitve, prav nasprotno, ponavadi pride do novice, da je garderobo zapustil kakšen nov igralec.

Tisti, ki so ostali, bodo v petek skušali priti v gosteh do prve zmage v medsebojnih obračunih, poškodb ni, mladi igralci imajo novo priložnost, da pridobijo dodatne izkušnje. '' Čehi so zares težak nasprotnik za nas. So močno moštvo. Dobro smo se pripravili na prejšnjo tekmo v Znojmu, se pošteno borili in osvojili točko. Imamo zelo mlado ekipo, naučiti se moramo še kako igrati, se braniti in se boriti. Izgubljamo dvoboje ena na ena, nasprotniki so fizično precej močnejši od nas. Ne predajamo se, v obrambi bomo morali igrati zares disciplinirano. Z veliko drsanja moramo zapreti čim več prostora na ledu in onemogočiti njihove napade, da bi prišli do ploščice in s tem do priložnosti v napadu. To je edini način, da bi dobili tekmo,'' pred tekmo za klubsko spletno stran razmišlja Anže Kuralt.

Ne spreglejte