Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2016,
7.23

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NHL Tampa Bay Lightning

Sobota, 14. 5. 2016, 7.23

2 leti, 1 mesec

Tampa doživela šok, nato pa utišala Pittsburgh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ben Bishop | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Hokejisti Tampa Bay Lightning so na prvi tekmi konferenčnega finala vzhoda s 3:1 premagali Pittsburgh Penguins. Zmaga je imela grenak priokus, saj so ostali brez prvega vratarja Bena Bishopa.

Čeprav se uvodna bitka v Consol Energy Centru v Pittsburghu za hokejiste s Floride ni začela najbolje, že v 13. minuti jo je skupila prva hobotnica ekipe Ben Bishop, so člani Tampe po koncu obračuna led zapuščali vedrejših obrazov.

Devetindvajsetletni čuvaj mreže jo je skupil že v prvi tretjini, ko je izza vrat pridrsal pred gol, nerodno stopil in obležal v bolečinah. Z ledene ploskve mu je pomagalo zdravniško osebje, trener gostov pa je moral med vratnici poslati 21-letnega Andreja Vasilevskega, ki je svoje delo odlično opravil (zaustavil je 25 strelov od 26).

"Upamo na najbolje," je o poškodbi svojega varovanca, ki si je najverjetneje poškodoval nogo, dejal trener Jon Cooper in dodal, da prvi rezultati rentgena niso pokazali težjih poškodb. Cooper se je dotaknil še predstave Rusa: "Kljub svoji mladosti je že igral v konferenčnem finalu. Lani je moral v vrata v težkih trenutkih. Prav nihče na klopi si ni mislil: 'Oh, Vasilevskij bo branil, zdaj smo lahko živčni.'"

Ondrej Palat je na začetku druge tretjine dosegel zmagoviti zadetek. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ondrej Palat je na začetku druge tretjine dosegel zmagoviti zadetek. Foto: Guliverimage/Getty Images

Belo-modrih oklepnikov poškodba ni preveč zmedla, Alexander Killorn je tik pred koncem prve tretjine kot prvi premagal mladega vratarja domačih Matta Murrayja. Vodstvo je ob številčni prednosti na začetku druge tretjine zvišal Ondrej Palat, Jonathan Drouin pa je v 39. minuti priskrbel vodstvo že s +3. Na zaostanek je še pred zadnjim odmorom odgovoril Patric Hornqvist, a je bil edini član gostiteljev, ki mu je na celotnem srečanju uspelo premagati ruskega čuvaja mreže.

 

Tudi druga tekma bo na terenu pingvinov, nato pa se bo serija preselila na Florido.

 

Liga NHL, 14. maj, konferenčni finale:

Vzhod:

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 1:3 /0:1/
Hornqvist 40.; Killorn 19., Palat 23., Drouin 39.
 

//izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte